fbpx

Revycare® – A jövő kihívásaira fejlesztve

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 szeptember 15.

Hazánkban a gazdák a kalászos növények gombabetegségei ellen túlnyomó többségben azoltartalmú szereket alkalmaznak. Ezek a kórokozók széles köre ellen hatásosak, felszívódó készítmények, jó ár-értékkel rendelkeznek. Az elmúlt években tapasztaltuk, hogy az EU-ban a hatóanyagok újraengedélyeztetése során számos, régóta használt fungicid került visszavonásra, és ez a tendencia a következő években is folytatódni fog. Ez elsősorban a nálunk kedvelt azoltartalmú termékeket fogja érinteni, a felülvizsgálatok után felhasználható azol hatóanyagok száma pedig korlátozott lesz. Ennek következtében 2–3 éven belül a most használt kalászos gombaölő szerek helyett más megoldást kell választani!

Az egyre szűkülő termékválaszték során még inkább felértékelődik a BASF új fejlesztésű azol hatóanyagát tartalmazó Revycare® kalászos gombaölő szer következő évi bevezetése.

A Revycare® az első izopropanol azol, a Revysol® (mefentriflukonazol) és a kiváló strobilurin, a piraklostrobin gyári kombinációja.

A két hatóanyag egymást kiegészítve a Tango® Star-hoz hasonlóan a levélbetegségek széles köre ellen hatékony. (Kalászfuzárium elleni engedélye folyamatban van.)

A Revycare®-ben található piraklostrobinnak köszönhetően a Tango® Star-nál markánsabb a termésnövelő hatása, zöldebb a levélzet, intenzívebb a fotoszintézis, jobb a nitrogén- és a vízhasznosulás, megnő a növény stressztűrő képessége. Az AgCelence® hatás előnye alacsony-, ill. fertőzésmentes kísérletekben is megnyilvánul.

A Revycare® speciális formulációjának köszönhetően nagyon gyorsan és rövid időn belül a termék nagy része felszívódik a növénybe, ezért kimagasló a gyógyító hatása. A többi azolkészítménnyel ellentétben hideg időben is hatékony, valamint kiemelkedő az esőállósága és ellenállósága a káros UV-sugárzással szemben.

A gyors felszívódást követően a hatóanyagok folyamatosan és egyenletesen áramlanak szét a levél belsejében, ami alapot ad a betegségek elleni biztos hatásnak, a hosszú hatástartamnak.

 

 

Javasolt dózisa:

– 0,75 l/ha a korai lombbetegségek ellen;

– 0,75–1,0 l/ha a zászlóslevél védelmére.

Kijuttatható szárbaindulástól virágzás végéig, évenként két alkalommal.

A legfontosabb kalászos növényekben engedélyezett a használata.

www.basf.hu