A seregélyek új ellensége – újdonság a Doxmandtól

A Doxmand a vadriasztók és a rágcsálóriasztók után a seregélyek távoltartására fejlesztett készüléket

Durrogtatás, madárháló, gázágyú, gyérítés, természetes ellenségek, madárijesztők, különböző műmadarak, fogságba ejtés... – hagyományos megoldások a seregély távoltartására, ám ezek bevetése ellenére a gyümölcs- és szőlősgazdák egyik legnagyobb ellensége a falánk madár. Az egyébként rovarokkal táplálkozó madarak gondosan összeszedik a kártékony rovarokat, de a gyümölcs érésekor meg is „kérik az árát”: ha nem figyel a gazda, könnyen jelentős károkat tudnak okozni.

 

Gondozásmentesség, hatékonyság

A legtöbb hagyományos megoldáshoz emberi felügyelet szükséges, így a seregélyriasztók fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy – a vadriasztóinkhoz hasonlóan –, a seregélyriasztóink is teljesen gondozásmentesek legyenek, ne igényeljenek folyamatos emberi jelenlétet.

2018 őszén országszerte több gazdaságban teszteltük készülékeinket, - ahogy korábban más típusú készülékeinket is - hogy mielőtt piacra vezetjük, valós körülmények között tesztelve, a kinyert információk és tapasztalatok által egy hatékony védelmi rendszert alakítsunk ki.

Véletlen vijjogással véd

Nagy hangsúlyt fektetünk ügyfeleink visszajelzésére is, vadriasztóink ennek is köszönhetően lesznek évről évre egyre hatékonyabbak. Mivel a seregélyriasztást is sokan kérték tőlünk, így kifejlesztettük a Doxmand SR2 és SR4 seregélyriasztóinkat. A két készülék a védeni képes terület nagyságában tér el, az előbbi 2, az utóbbi 4 hangszóróval rendelkezik, mely már 100 m sugarú körben képes távol tartani a kártékony madarakat.

Seregélyriasztó berendezéseink olyan vijjogásszerű hangot bocsátanak ki, melynek hatására a seregélyek és más egyéb kártékony madarak veszélyben érzik magukat, és meg sem próbálnak leszállni a védett területre. A hangok generálása véletlenszerűen történik, így nem fogják tudni kiismerni a készülék működését. Az energiaellátásról a berendezés tetején található napelem gondoskodik, mely borús időben is elegendő energiát szolgáltat a vezérlő áramkörnek. A riasztó csak nappal ad ki hangot, éjszaka automatikusan kikapcsol.

Érdemes már érés előtt bevetni

A vadriasztókhoz hasonlóan a Doxmand seregélyriasztók is teljesen gondozásmentesek. Csak ki kell helyezni egy oszlopra, a védeni kívánt termés fölé legalább 1 méter magasságban. Ellenállnak az időjárás viszontagságainak, és borús idő esetén is biztosított a működés! A seregélyek helyenként eltérő időközönként térnek vissza, így a riasztás gyakorisága egy nyomógomb segítségével állítható. Kiválóan alkalmazható gyümölcsösökben, amikor érik a termés, vagy ősszel a szőlőben – de célszerű már akkor kihelyezni a készüléket, amikor még nincs kártétel, hogy a kártevők elszokjanak onnan. Mivel a madarak hallása a vadakénál rosszabb, így olyan frekvenciatartományban kell hangot kiadni, ami az emberi fül számára is a hallható tartományba esik. A készülék használata, a többi madárriasztó eszközhöz hasonlóan lakott terület közelében nem ajánlott, mert akár 125dB feletti hangnyomást is produkálhat.

Nézze, és győződjön meg!

Mint minden termékünkre, így a seregélyriasztókra is 30 napos pénzvisszafizetési garanciát biztosítunk, így saját szemével győződhet meg a termék hatékonyságáról, nincs feleslegesen kidobott pénz: ha úgy dönt, hogy a készülék nem oldja meg a problémáját, akkor minden további nélkül visszavásároljuk.

Seregélyriasztóinkat megtekintheti a közelgő AgroMASHExpo kiállításon is (standunk a SATII/21 helyen található), ahol több újdonsággal is várjuk a kedves látogatókat. Addig is kellemes ünnepeket, sikerekben gazdag esztendőt kíván a Doxmand csapata!

Nagy Tamás

Doxmand Hungary Kft.

+3630/692-8785

info@doxmand.hu

Tartalom közti banner a cikk végére
no