fbpx

Sokoldalú feladatra alkalmas gumiabroncsot a rakodógépre

Írta: Szerkesztőség - 2021 február 21.

Az Alliance 585 gumiabroncs-sorozatot felvette gyártói kínálatába a Manitou, ezzel támogatva a vevők igényét, hogy a sokoldalú műveletre alkalmas géphez sokoldalú feladatra megfelelő gumiabroncsot kapjanak.

 

Alliance 585 gumiabronccsal szerelt Manitou rakodó
Mezőgazdaságban ez a kombináció sokoldalú felhasználást biztosít (Fotó: Yokohama)

 

Az Alliance 585 gumiabroncs-sorozatot a Manitou hivatalosan jóváhagyta az MLT NewAg teleszkópos rakodógépekhez választható gyártói kínálat részeként. A 460/70R24 méretű gumiabroncsok már beszerezhetők a gyárból az MLT NewAg és a NewAg XL sorozatokhoz.

Az Alliance 585 gumiabroncsok már az MLT NewAg és a NewAg XL sorozatok több modelljéhez is rendelkezésre állnak. Ezek a gumiabroncsok azoknak az ügyfeleknek az egyre gyakrabban felmerülő igényét elégítik ki, akik a nagy kihívást jelentő kemény felületeken való használatra alkalmas gumiabroncsokat keresnek.” – nyilatkozta Camille Rouvrais, az MLT globális termékmenedzsere.

Az Alliance Tire Group (2021-től Yokohama Off-Highway Tires) 2019-ben megkapta a Manitou „Az év beszállítója“ elismerését, és a két vállalat szilárd partneri viszonyát bizonyítja, hogy a Manitou újabb Alliance gumiabroncsot ad hozzá a gyári választékhoz.

 

A hatékonyság, a sokoldalúság és a megbízhatóság kulcsfontosságú elemek

A Manitou MLT NewAg teleszkópos rakodógépeket maximális hatékonyságra és sokoldalúságra tervezték, és az Alliance 585 gumiabroncs-választékról is ugyanez mondható el.

Napjainkban az a tendencia figyelhető meg, hogy a piac egyre inkább a sokoldalú feladatokra és műveletekre alkalmas gépek felé fordul. Ilyenek a különböző környezetekben használható be- és kirakodó gépek, a gazdasági udvarhoz kapcsolódó, különféle feladatokat ellátó berendezések, valamint a napi vagy akár óránkénti alapon végzett közúti szállításra használt gépek. Ezért olyan gépekre van szükség, amelyek valóban sokoldalúak – mint például a teleszkópos rakodógépek. Mindez pedig olyan gumiabroncsok használatát kívánja meg, amelyek a körülményektől függetlenül tökéletesen megállják helyüket. Az Alliance 585 pontosan ilyen gumiabroncs” – összegezte Kristoff Van der Burght, a Yokohama Off-Highway Tires (korábban Alliance Tire Group) európai OEM-ért felelős vezetője.

 

Alliance 585

Alliance gumiabroncs jellemzői: hatékonyság, sokoldalúság, megbízhatóság (Fotó: Yokohama)

 

Röviden az Alliance 585-ről

Ez a sokoldalú acél övbetétes gumiabroncs – amely már röviddel piacra dobása után kiemelkedő sikert ért el – nagy teljesítményének és produktivitásának köszönhetően kiváló hírnevet szerzett. A kifejezetten teleszkópos rakodógépekhez, valamint kotró- és kompakt rakodógépekhez kifejlesztett nagy méretű és több irányban futó futófelület-blokkok növelik a talajjal alkotott érintkezési felületet. Így kemény talajon is gondoskodnak a sima haladásról, és még magas terheléssel, hegyvidéki terepen is kiváló stabilitást nyújtanak. A futófelület mély mintázata, illetve a gumi és a hézagok optimális aránya megbízható tapadást tesz lehetővé, laza talajon pedig hatékony öntisztítást, valamint nagyobb csúszásmentes barázdamélységet biztosítanak. Az acél övbetétek mellett a speciális összetétel és a huzallal megerősített oldalfalak aktívan védik a gumiabroncsot defektek, vágások és a futófelület sérülése ellen, miközben gondoskodnak az optimális teherhordási képességről. Összességében ezek a jellemzők kiemelkedő élettartamot és hosszan tartó teljesítményt biztosítanak a gumiabroncs számára.

Az Alliance 585 gumiabroncsok 13 méretben kaphatók, és a teleszkópos rakodógépekhez alkalmas olyan fontos gumiabroncsokat foglalnak magukban, mint a 460/70R24, 500/70R24, 440/80R24 és a 400/80R24.

 

Forrás: Yokohama, Sajtóközlemény

Összeállította: Barna Ferenc