fbpx

Kivételesen május 19-22 között lesz az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok 2016-ban!

Írta: Szerkesztőség - 2016 április 01.

Bár az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár programjának tematikája az elmúlt 22 év gyakorlatának megfelelően már kialakult és nem változik, mindenképpen fontos néhány szempontot kiemelni amiatt, hogy idén kivételesen májusban rendezik meg a kiállítást és 4 napon át fogja várni a rendezvény a hazai és külföldi látogatókat, érdeklődőket.

Ennek oka, hogy hazánk egy szakmai világkonferenciának ad helyszínt Budapesten, melynek gyakorlati kísérő programja lesz a vásárhelyi kiállítás megtekintése.

A szakmai napok száma gyarapodik, így május 19 és 20, azaz csütörtök és péntek lesz a két fő nap a tenyészállat bírálatok szempontjából, amikorra is a legtöbb szakembert várja a kiállítás a nemzetközi szaktekintélyek hangos, nyilvános show-bírálatainak megtekintésére és figyelemmel kísérésére.

Fontos, hogy a díjkiosztó ünnepség is átkerül a pénteki napra, viszont a díjazott tenyészállatok felvezetése a nagyközönség számára a szombati és vasárnapi napokon is megtekinthető lesz a szokott helyszínen, az A szektorban délelőtt 9.30-tól.

A húsmarha szekció nemzetközi show bírájának személye már ismert, a francia Patrick Reserve fogja bírálni az egyre népesebb számban felvonultatott hazai húsmarhákat, s várhatóan a világtalálkozóra tekintettel a Holstein Nemzeti Show bírája is amerikai lesz.

Újabb ideiglenes fedett csarnokkal bővül a kiállítás idén, mivel a három kiállítási csarnokon kívül a nagy érdeklődésre való tekintettel még egy 350 négyzetméteres sátorban is új kiállítók fogják várni a látogatókat, s összességében is a tavalyihoz képest 1500 négyzetméterrel nagyobb kiállítói területen lesznek jelen a gépkiállítók is, mert részükről is nagy az igény a minél teljesebb körű bemutatkozásra.

A kiállítói terület infrastruktúrájának fejlesztése több mint 50 millió forintos beruházással valósult meg és folyamatban van még az illemhelyek számának növelése és komfortosítása is. Egyrészt az I-es csarnok eddigi mosdóinak teljes átalakítása és bővítése által még több mosdó  áll majd rendelkezésre mind az urak, mind a hölgyek részére, külön tekintettel a kisgyerekekkel érkezőkre, akiknek baba-mama helyiséget is kialakítanak.

Valamint egy vadonatúj, külön épület, úgynevezett szociális vizesblokk valósul meg mosdókkal a ligetben is, a főbejárat közelében.

Ugyancsak rég várt szolgáltatás igénybevételére lesz lehetőség most először a kiállításon, de remélhetőleg a későbbiekben szintén segíteni fogja a látogatókat az, hogy végre pénzkiadó automata is lesz a kiállítás területén. Erre is nagy igény volt már évek óta, a látogatók sokszor érdeklődtek iránta.  A bankautomata pontos helye látható lesz minden térképen és útmutató táblán is.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, mint Országos Szaktanácsadási Központ 2016-ban is felvette a szaktanácsadók számára ajánlott szakmai rendezvények listájára a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat 2016. május 19-20-21-22. között.

Ennek értelmében a szaktanácsadók számára javasolt a rendezvényen való részvétel.

A program elismerése a NAK jelenléti ívén helyszíni regisztrációval történik.

A jelenléti ívet a III-as kiállítási csarnokban az információs pultnál lehet aláírni a kiállítás mind a négy napján nyitvatartási időben, reggel 9 és délután 18 óra között.

A kiállítás mind a négy napján Hódmezővásárhely egyes pontjairól a kiállítási területig és vissza városnéző dízeles kisvonat, illetve szintén térítéses Volán autóbusz járat szállítja az érdeklődőket. Városnéző kisvonat egyeztetése telefonon csoportok részére előzetesen is lehetséges a 70/388-8595 telefonszámon, illetve a [email protected] címen. Honlapjuk www.gyulaikisvonat.hu

A kisvonat a kiállítás időszakában minden nap a Nagyállomás és a Hód-Mezőgazda Zrt között közlekedik. Indulás: minden óra 30 perckor 8.30-17.30-ig, visszafelé: minden óra egészkor: 9-18 óráig.

A Volán buszok csak szombaton és vasárnap közlekednek az SZTE Mezőgazdasági Főiskolai Kar Andrássy út 15 – Tóalj utca/Liszt F. u (Lidl Áruház)- Nagyállomás – Zsinagóga –Piac-  Kutasi út Simonyi utca sarok – Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási centrum és vissza útvonalon. Indulás minden óra egészkor reggel 9-tõl, az utolsó indulási idõpont 18 óra. Visszafelé út a Hód-Mezőgazdától minden egész óra 30 perckor indul a fentiekben felsorolt megállók érintésével.

A kiállításig folyamatosan igyekszünk az olvasókat tájékoztatni a kiállítással kapcsolatos közérdekű tudnivalókról!