fbpx

Ez segít! Teljes technológiai ajánlás a szántóföldi gazdáknak a Syngentától

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 július 18.

A kalászosokban stabil és ellenálló hibrideket, a napraforgó-kultúrában kompromisszumok nélküli, átfogó technológiai sort, kukoricában 20 tonnára is képes vetőmagot is bemutatott a Syngenta az idei Szer-Show-n.

 

Ellenállóság, stabil termés kalászosokban

Alapos tervezéssel és teszteléssel mára teljes, egymásra épülő technológia áll a gazdák rendelkezésére minden fontos szántóföldi szegmensben – mondta Tóth Bertalan növényvédelmi értékesítési vezető a Syngenta Hajdúböszörményben megrendezett Szer-Show-ján. „A kalászosok szegmensében az őszibúza-paletta is új fajtákkal bővül ettől az évtől. A magas terméspotenciállal és minőségi mutatókkal rendelkező SY Exaltation és az SY Passion korai, szálkás kalászú, malmi minőségű őszibúza-fajta, amely a kalászosokra jellemző gombabetegségeknek kitűnően ellenáll, a stabilan magas terméséhez pedig rendkívül jó beltartalmi paraméterek párosulnak” – ismertette az újdonságokat Balog László kampánymenedzser. A termelők számára továbbra is rendelkezésre áll a HyvidoTM márkanév alatt futó, igen keresett Jallon, SY Dooblin és SY Dakoota hibridárpa, mellyel az elmúlt évben is kiemelkedő eredményeket tudtak produkálni.

 

Syngenta technológia, mezőgazdaság

 

Védi, de támogatja is a növényt

Asbóth András marketingmenedzser szerint a Hajdúböszörményben bemutatott kalászosparcellákon is szembeötlő a szándék, amelyet a Syngenta a zászlójára tűzött, miszerint egy modern fungicid már nemcsak a kórokozókat kontrollálja, hanem pozitívan befolyásolja a kezelt növény élettani tulajdonságait, ezáltal javítja a terméspotenciálját, csökkenti a stresszfaktorok hatását. „Ennek a szemléletnek megfelelően hoztuk portfóliónkba korai védekezéshez az Amistar Prime Pack termékünket, mely már korai kijuttatásával is jelentős élettani pluszt képes biztosítani a kezdeti fejlődéskor, és betakarításkor is mérhető szemtermésben realizálódik. Nagyon fontos másik készítményünk, a jelentős termésnövelő hatású Elatus Era kijuttatását pedig a termésképzés szempontjából meghatározó levélszintek – zászlós- és az alatti levél – megjelenésekor vagy kalászvédelemre ajánljuk. A Syngenta kalászosgyomirtási portfóliója új prémium tavaszi egyszikűirtó termékkel, az Avoxával bővül. Az unikális termék a búzaállományainkban megjelenő összes egyszikű gyomnövény ellen megfelelő védelmet biztosít, legyen szó rozsnok, parlagi ecsetpázsit vagy más nehezen irtható egyszikű gyomfajról gabonáinkban.”

 

Syngenta technológia, mezőgazdaság

 

Napraforgó: a csúcson – és még tovább

Miután hazánkban a napraforgó-termesztés világszínvonalú, a Syngenta Kft. célja, hogy a termelőkkel együttműködve kiaknázza a napraforgóhibridekben rejlő magas terméspotenciált, és tovább emelje az országos termésátlagot. Ácsné dr. Szekeres Dóra, az olajos növények vetőmag-kampánymenedzsere kifejtette: annak érdekében, hogy a csúcsgenetikájú hibrideken és a növényvédelmi technológián túl szakmai segítséggel is hozzájáruljanak a termés maximalizálásához, egy partnerprogramot indítottak a tavalyi évben. Hibridkínálatukból a termelők tábláik gyomviszonyainak ismeretében, kompromisszum nélkül választhatnak az olajtípusnak és a hatékony gyomirtás technológiának megfelelő Syngenta napraforgóhibridet. A következő szezonban érkező új hibrideket Szeleczki Attila fejlesztőmérnök mutatta be, köztük a kiemelkedő olajtartalommal rendelkező SY Barilio-t, amely magas olajsavas Clearfield® hibrid, és az Express®-toleráns magas olajsavas szegmens is további két új hibriddel bővül. Az új Sureli hibrid a rendkívüli terméspotenciáljával pedig új termésszintet nyit a linolsavas Express®-toleráns szegmensben.

 

Syngenta technológia, mezőgazdaság Syngenta technológia, mezőgazdaság

 

Kukorica: a 20 tonnás termés sem ábránd…

A kukorica-vetőmagok terén a Syngenta kínálatában már összesen 15 hibrid szerepel. Ezeket a betegségekkel és rovarkártevőkkel szemben védő, a gyökérnövekedést segítő Elevation vagy Elevation Plus csávázással érhetik el a gazdálkodók. Az új generáció legújabb képviselője az SY Minerva, amely a 20 tonnás hektáronkénti átlagokat ostromolja. Az új SY Ignis pedig a fejlesztői kísérletek egyik legstabilabb eredményeit hozta az elmúlt években a FAO 300 csoport második felében.

 

Szerkesztőség