fbpx

VM: elindult a háztáji program Kerepesen

Írta: Szerkesztőség - 2013 május 14.

Budapest, 2013. május 13., hétfő (MTI) – A háztáji program elindításaként száz mázsa vetőburgonyát adott át hétfőn a helyieknek Szabó Csaba miniszteri biztos és Franka Tibor, Kerepes nagyközség polgármestere – tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-t.

A ház körüli gazdálkodásra vállalkozók a kötelező regisztrációt követően az önkormányzat épülete előtt vehették át a munkára ösztönző támogatást – ismertette a közlemény.

A település vezetője hangsúlyozta: minden kerepesi kaphat a vetőburgonyából, aki igény tart rá, és vállalja a háztáji munkát.

A miniszteri biztos kiemelte: a falusiak nem segélyt kapnak, a kormányzati cél az, hogy mindenki önmagán segítve gyarapodjon az agrártevékenységre serkentő nemzeti program révén.

 

 

VM: elindult a háztáji program Kerepesen

 

Szabó Csaba elmondta: százezer családot szeretnének bevonni a háztáji feltámasztását szolgáló projektbe.

Reményét fejezte ki, hogy a magyar vidék ezáltal visszanyerheti hagyományos arculatát.

A nagy hagyományokkal rendelkező, de jelenleg csupán szórványosan működő rendszer beindításához kormányzati szerepvállalás szükséges.

Optimizmusra ad okot, hogy országszerte már mintegy 850 önkormányzat jelentkezett a programban való részvételre, így ez az ágazat lehet a magyar mezőgazdaság egyik kitörési pontja – idézi a közlemény a miniszteri biztost.

 

 

MTI 2013. május 13.