fbpx

Szintet lépett a Valagro: a Syngenta részeként hódít tovább

Írta: - 2020 október 21.

A biostimulánsok és a speciális növényi táplálóanyagok kutatásában és forgalmazásában élen járó olasz Valagro megállapodást írt alá teljes vagyonának átruházásáról a Syngenta Crop Protection részére– adta hírül oldalán a vállalkozás október 6-án. A tranzakció lezárását követően a Valagro a jelenlegi menedzsmentjével dolgozik tovább, megőrzi márkáját és egyedi arculatát. Székhelyén, illetve a nemzetközi porondon működő gyártórészlegeiben, valamint az olaszországi K + F központban zavartalanul folyik tovább a munka, megtartva a jelenlegi foglalkoztatottsági és termelési szintet.

 

 

Gyorsan fejlődő biokészítménypiac

Az elmúlt 40 év alatt a Valagro Olaszország egy távoli régiójának kisvállalkozásából globális vállalattá nőtte ki magát köszönhetően a magas szintű kutató-fejlesztő munkával megalkotott, hatékony termékeknek, amelyeket több mint 80 országban forgalmaznak. Az 1980-ban alapított vállalatnak jelenleg 13 leányvállalata van a világ minden táján, és több mint 700 embert foglalkoztat. Az atessai termelőüzem mellett a Valagrónak van egy másik üzeme is Olaszországban (Cremonában), egy Brazíliában, két gyára Indiában és kettő Norvégiában. Ezenkívül a vállalat bejelentette egy új üzem építését az USA-ban is.

Ahhoz, hogy a cég megőrizze versenyképességét a gyorsan fejlődő globális biológiaikészítmény-piacon, szükségessé vált szintet lépnie, így a gyártásban és az értékesítésben a szinergiákat kihasználva fejlődhet tovább. Ez a tranzakció segíthet a Valagrónak újabb eredményeket elérni a biológiai anyagok, azaz a biostimulánsok, a biológiai növényvédelem és a biológiai növénytáplálás területén.

 

Kölcsönösen hasznos együttműködés

„Stratégiai megfontolásból lépünk be a Syngenta kötelékébe, ezzel a vállalat számára jelentős erőforrásokat biztosítunk környezetbarát, biztonságos és hatékony készítmények kifejlesztéséhez, szolgálva ezzel partnereinket a világ minden pontján. A Valagro úgy véli, ebben a törekvésében leginkább a Syngenta Crop Protection képes támogatni” – mondta Giuseppe Natale, a Valagro vezérigazgatója. „Ma új fejezetet írunk a történelmünkben, és még nagyobb bizalommal tekinthetünk a jövőbe. Ez a tranzakció új növekedési kilátásokat nyit meg a csoport számára világszerte, és lehetővé teszi számunkra, hogy még hatékonyabban dolgozhassunk a mezőgazdaság fenntartható jövőjéért, amelyben hiszünk. Ezekhez a célokhoz minden szempontból a Syngenta a legjobb választás.”

„Büszkék vagyunk arra, hogy alapítása óta a Valagro egyetlen intézményi hitelezője vagyunk, és hogy Giuseppe Natalet csapatával együtt támogathatjuk a növekedésben” – mondta Howard Hoffen, a Metalmark Capital elnöke és vezérigazgatója. „Giuseppe Natale egy globális léptékkel mérve is kiemelkedő vállalkozást hozott létre a fenntartható mezőgazdaságért tevékenykedő szegmensben. Úgy gondoljuk, hogy a Syngenta Crop Protection kiváló stratégiai partner lesz a vállalat életének legújabb fejezetében.”

Jonathan Parr, a Syngenta globális növényvédelmi részlégének elnöke rámutatott: „Jelentős befektetésre van szükség az olyan fejlesztő munkákhoz, mint a biológiai anyagok létrehozása. Ezek révén a gazdálkodók a természettel összhangban, fenntartható módon képesek élelmiszert előállítani. A Syngenta és a Valagro együttműködésében a két vállalat kölcsönösen megosztja eddigi tudását, fejleszti egymást és ebből a közös tudásanyagból építkezik. A Valagro vállalkozó szellemisége és a Syngenta globális értékesítési hálózata együtt átformálhatja a biológiai készítmények jövőjét az agráriumban.” Mivel mindkét vállalat a fenntarthatóságot helyezi tevékenységének középpontjába, kevesebb erőforrás felhasználásával lesznek képesek új termékeket létrehozni, mint külön-külön, ezzel is csökkentik a gyártás-fejlesztés környezeti hatásait. A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozzák nyilvánosságra.