fbpx

Válasszon az Önhöz legközelebb álló fajtákból!

Írta: - 2018 március 12.

Válasszon az Önhöz legközelebb álló fajtákból, adja hozzá szakértelme legjavát, és betakarításkor ne csodálkozzon az átlagon felüli eredményeken! Nézzük, hogy mit ajánlok az Agromag Kft. portfóliójából…

A „korán kelőknek” – akik a téli pihenő után időben túl szeretnek esni a fajtaválasztás nehéz döntésén – ajánlom azon hosszabb tenyészidejű fajtáinkat, amelyek időben elvetve átlagfeletti eredményekre képesek. A kukoricáink közül a FAO 400-as csoportba tartozókat, amelyek szemesként és silóként egyaránt hasznosíthatók, a Tomasovot, Isztriát és Jennifert. A napraforgó képviseletünkből a kiváló olajipari, kedvező kórtani jellemzővel bíró, clearfield technológiával gyomirtható DT5505 IO-t. A szójáink közül a nagy termőképességű középérésű fajtákat, amelyek alacsony veszteséggel takaríthatók be, a Borbálát, Ikát és Terraprot.

A biztonságot kedvelőknek – akiknek lényeges, hogy ne csalódjanak semmilyen körülmények között – ajánlom a rendkívül jó alkalmazkodóképességű fajtáinkat. A kukoricáink közül az ország minden részén nagy biztonsággal termeszthető, rendkívüli aszálytűréssel rendelkező Salontát, Temest és Magdolnát. A napraforgók közül a kedvező kórtani tulajdonságokkal bíró, speciális gyomirtás-technológiájú DT5505 IO-t, MAS 92.CP-t, MAS 85.SU-t. A szójáink közül a kiváló évjáratbiztonsággal termelhető Emát, Sekát, Ikát és Terraprot.

A maximalistáknak – akik igyekeznek mindenben a legtöbbet nyújtani növényeik számára és visszafele is ezt várják el a választott fajtáktól – ajánlom a bőtermő kiválóságainkat. Kukoricáink közül a zöld száron érő, nagy és kiterjedt gyökértömeggel rendelkező Magdolnát, Isztriát és Tomasovot. A napraforgóink közül a csíkos kaszatú madáreleség napraforgónkat, az Őszapót, valamint a kínálatunkban lévő, a legtöbb betegségnek ellenálló MAS 86.OL-t, MAS 87.IR-t, MAS 92.CP-t és MAS 85.SU-t kiválóságokat. A szójáink közül a korai érésük ellenére a középérésű szóják termésszintjén teljesítő Emát és Sekát, valamint a kitűnő termőképességű, középérésű Borbálát és Terraprót.

Az újdonságot kedvelőknek – akik csak a saját szemüknek hisznek, és mindig az elsők között tesztelik az új fajtákat – ajánlom a portfóliónk legújabb tagjait. A kukoricáink közül a rendkívül jó alkalmazkodóképességgel, kiterjedt levélfelülettel és kiváló csőpenész ellenállósággal rendelkező Tomasovot. A szójáink közül takarmányozásra és étkezési célra egyaránt alkalmas, korai virágzású és rendkívül nagy magvú Prestroprot (EMT: 190–210 g) és Borbálát (EMT: 190–210 g).

A pluszt keresőknek – akik minden helyzetből a legtöbbet szeretik kihozni – ajánlom azokat a fajtáinkat, amelyeknek a termése felárral is értékesíthető. Napraforgóink közül a remek termőképességgel rendelkező madáreleségként értékesíthető Őszapót. A magas olajsavtartalommal rendelkező MAS 86.OL-t, DT5505 IO-t hibrideket. A MAS 87.IR-t, melynek kiemelkedően magas az olajtartalma. A Bojos sörárpánkat, melyet az osztrák malátagyárak elismertek és ezért komoly kereslete van iránta.

Sikeres növénytermesztést, és a fajták között jó szemezgetést kíván az Agromag Kft.!

Farkas-Csamangó Tamás
[email protected]
+36 30/471-9874
www.agromag.hu