fbpx

Visszatették tervezetbe a kettős minőségű élelmiszerekkel kapcsolatos szabályozási javaslatot

Írta: Csomor Zsolt - 2019 január 10.

Az újabb V4 összefogásnak köszönhetően a decemberi módosítást követően a román elnökség visszatette a kettős minőségű élelmiszerről szóló vonatkozásokat a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló tervezetbe.

kettős minőségű élelmiszer

Elégedetlenségüket fejezték ki a decemberi Mezőgazdasági és Halászati Tanács ülésén a V4-országok agrárminiszterei – köztük Nagy István tárcavezető is – mivel az osztrákok kivették a csomagból az élelmiszerek kettős minőségének gyakorlatát megszüntető szabályozást. A V4 országok összetartásának köszönthetően a román elnökség visszatette a kettős mércéről szóló javaslatot, adta hírül az AM Sajtóiroda.

Az elsődleges cél olyan uniós jogi szabályozás létrejötte a kettős minőség gyakorlatának megszüntetése érdekében, ami valóban alkalmas arra, hogy felszámolja ezt a jelenséget. Az Agrárminisztérium üdvözli a döntést, mert továbbra is elfogadhatatlannak tartja a kelet-európai állampolgárok megkülönböztetését.

Magyarország Kormánya továbbra is kiáll a hazai vásárlók érdekeiért, s a legfontosabb célkitűzése, hogy a magyar családok biztonságos, jó minőségű, az egészség megőrzését támogató élelmiszerekhez juthassanak.