fbpx

MANDAM TOP szántóföldi kultivátorok

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 október 22.

– tarlóhántás, magágy-előkészítés, szántáskiváltás

Fontos a tarlóhántás megfelelő eszközzel történő elvégzése, a szármaradványok talajba keverése, a gyomok elleni védekezés, a talajerózió csökkentése, valamit a talaj-előkészítés, a vetésforgónak megfelelően. Erre a célra ajánljuk a Mandam TOP szárnykapás szántóföldi kultivátorokat.

 

 

A Mandam TOP elnevezésű grubberek strapabíró, robusztus, erős vázszerkezettel rendelkező munkagépek, melyek tökéletesen megállják a helyüket bármely típusú talajon az ország minden pontján. Nem véletlenül, hiszen számos konstrukciós megoldás, többek között a gép szerkezeti felépítése, a kapák elhelyezkedése és a kopóalkatrészek formái már kiforrott, prémium márkájú gépek alapján készültek. Munkaminőségét már több mint egy évtizede bizonyítja hazánkban. Az erős, háromgerendelyes vázra épített, három sorban elhelyezett kapák fedésben vannak, így teljes munkaszélességben megdolgozzák a talajt, és elvágják a gyökérzetet. A megfelelően kialakított kapaforma, a szárnyak és az oldalirányba (jobbra-balra) csavart kormánylemezek tökéletesen megforgatják a talajt, és bekeverik a szármaradványokat.

A kapák csereszavatosak a Köckerling grubberével, így garantált a szép munkavégzés. A kapák kínálatát tekintve többfajta anyagvastagságú, felhegesztett és keményfémbetétes típus is elérhető, utóbbi hosszú élettartamú a homokos vagy kavicsos talajon használva is. A szármaradványok bekeverése vagy a második ütemben való gyomirtás mellett fontos, hogy a munka során megfelelően lezárjuk a talajt. A szárnykapák mögött elhelyezett visszatakaró tárcsasor homogén talajfelszínt hagy maga után. Erre legjobb választás a gyűrűs henger sárkaparóval (U-profil, T- vagy ékgyűrűs), mely jól alkalmazható a legtöbb talajtípus és talajállapot esetén is. A Mandam TOP kultivátorok kompakt gépek, ideálisak sekély, 8–15 cm-es művelésre vagy alapművelésre, egészen 30 cm mélységig, így megfelelőek az utóbbi időben egyre szélesebb körben alkalmazott szántáskiváltásra is. A Mandam TOP kultivátor elengedhetetlen kelléke minden gazdaságnak, és a tarlóhántástól a szántáskiváltáson át egészen a magágy előkészítéséig nélkülözhetetlen.

A gépek 2,5-től 6 m-es munkaszélességig elérhetőek. Adott típuson belül többféle kapaszámmal is kérhetőek, ezenfelül nyírócsapos és rugós (dupla spirálrugós) kivitelben is kaphatók. A Mandam TOP grubberek laza vagy akár kemény, kötött talajokon gazdálkodva is minden tekintetben megállják a helyüket. Teljesítik a gazdák által elvárt szigorú követelményeket, azaz a hatékony és jó minőségű munkavégzést, hosszú élettartamot, gazdaságosan fenntarthatók, sőt, az áruk is rendkívül versenyképes. Kitűnő munkát végeznek velük a gazdák szerte az országban, így számtalan referencia igazolja a Mandam kultivátorok kiváló minőségét.

 

 

Walloschek András

 

Sato-Gép Kft.
20/511-42-08
www.satogep.hu