Tanfolyam a duális képzésben résztvevő oktatóknak

Borítókép
Tanfolyam a duális képzésben résztvevő oktatóknak

Idén szeptembertől a duális képzésben közreműködő, iskolán kívüli gyakorlati képzőhelyen a diplomával vagy mestervizsgával nem rendelkező szakemberek csak gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal képezhetik a tanulókat. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tanfolyamot indít számukra, amelyre jelentős kedvezménnyel lehet jelentkezni.

Idén szeptembertől a duális képzésben résztvevő, iskolán kívüli gyakorlati képzőhelyen a diplomával vagy mestervizsgával nem rendelkező szakemberek csak gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal képezhetik a tanulókat. Ez a tanulókat együttműködési megállapodással és tanulószerződéssel foglalkoztatókra egyaránt érvényes. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ezért minden megyében tanfolyamot indít az országosan mintegy 1000 érintett oktató számára. Az 50 órás képzés – az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően – jelentős kedvezménnyel vehető igénybe. Az egyes megyékben induló tanfolyamokról a NAK megyei igazgatóságain lehet érdeklődni.

A NAK kiemelt szerepet játszik az agrár- és élelmiszeripari szakmákat tanulók duális képzésében. A köztestület feladata egyebek mellett a gyakorlati képzőhelyek és tanulószerződések nyilvántartása, ellenőrzése, a képzőhelyek kiajánlása a tanulók részére, illetve a mesterképzés és vizsgák szervezése.

Emellett a NAK 2015 óta segíti a középfokú duális képzésben résztvevő, NAK-tagsággal rendelkező gyakorlati képzőhelyeket azzal, hogy a képzést vállaló gazdálkodók igényeire alakított, teljeskörű felelősségbiztosítási konstrukciót dolgozott ki, s vállalja a csoportos tanulói felelősségbiztosítás évi 24 ezer forintos díját. Ezt a szolgáltatás 2016 szeptemberétől a NAK kiterjesztette az Agrárminisztérium fenntartásában működő iskolai tangazdaságokra, valamint a felsőfokú duális képzésben részt vevő gyakorlati képzőhelyekre is.

Az agrár- és élelmiszeripari duális képzésben megközelítőleg 4600 képzőhely működik közre, ahol évente 10-12 ezer tanulót oktatnak.

Tartalom közti banner a cikk végére
no