fbpx

Milliárdos segítség a telephelyfejlesztéshez

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 14.

Akár 70 százalékos támogatás is nyerhető az Új Széchenyi Terv telephelyfejlesztési és ipartelepítési pályázatán.

A konstrukciók kizárólag a Dél-alföldi, Nyugat-dunántúli, Észak-magyarországi, valamint a Közép-magyarországi régiókban érhetők el – hívja fel a figyelmet az Accessio Menedzsment.,

A „Telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért” című forrásokra a pályázatokat 2013. november 5. és december 2. között lehet benyújtani.
A támogatás elsősorban a 15 millió és 2 milliárd forint közötti költségvetésből megvalósítható iparcsarnok, raktár, valamint irodafejlesztésekhez igényelhető. A szakértők szerint célszerű kihasználni az eszközbeszerzés-keretet is, de a pályázat kombinálható a komplex technológiafejlesztéssel is.
Az elnyerhető összeg legalább 10 millió és legfeljebb 1 milliárd forint (a vállalatméret és földrajzi elhelyezkedés alapján) 30-70 százalékos támogatási intenzitás mellett.
Az elszámolható költségek közé tartozik az új épület építése, létesítése, meglévő épületek átalakítása, bővítése, felújítása, korszerűsítése, helyreállítása, alapinfrastruktúra kiépítése, valamint az eszközbeszerzés.
Az ipartelepítéshez kapcsolódóan minden cég, akár induló vállalkozás (projektcég) is pályázhat bizonyos feltételekkel. A telephelyfejlesztés esetében pedig azon kkv-k jelentkezhetnek, amelyeknek tavaly minimum egy munkavállalójuk volt, rendelkeznek legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel és a projekt gazdasági vagy barnamezős területen valósul meg.
A pályázónak kötelező vállalnia legalább egy fő, legfeljebb 40 fő munkahelyteremtését és megtartását – a vállalat- és projektméret függvényében.
Kedvező változás, hogy a kereskedelemre, logisztikára, turisztikára és mezőgazdaságra vonatkozó korlátozás nem a pályázó tevékenységi körét, hanem a fejlesztendő tevékenységet érinti, így kereskedő és logisztikai cégek sincsenek alapból kizárva – összegezte Németh Ákos, az Accessio Menedzsment ügyvezetője.