fbpx

Hatalmas mezőgazdasági árverés: élő aukción juthatunk a leghasznosabb gépekhez

Írta: Szerkesztőség - 2019 január 29.

Legyen a tisztelt Olvasó kezdő gazda, vagy kipróbált mezőgazdasági szakember: a Jádi Zrt. tételeiért folyó helyszíni aukción mindenki megtalálhatja azt a gépet vagy talajművelő eszközt, amire szüksége van a termelés zökkenőmentes biztosításához.

mezőgazdasági árverés

2019. február 7-én 11:00 órától rendhagyó eseményre hivatalosak a magyar mezőgazdaság szereplői Somogyjádon – így akár Ön is. Használt, de kihasználatlan, ám a hozzáértők számára mindenképp értékes földművelési eszközök kerülnek kalapács alá ezen a napon. A résztvevők aukción licitálhatnak a Jádi Zrt. mezőgazdasági gépeire – annyiban különbözik a helyzet a filmekből és híradásokból megismert árverésektől, hogy képek és szobrok helyett itt értékes termelési eszközökre tehetünk szert.

mezőgazdasági árverés

Mert miről is van szó?

Semmi egyébről, mint a pazarlás elkerüléséről, arról, hogy amit nem használunk, az még lehet valaki más számára érték, vagy hasznos. Esetleg mindkettő. Az Intergavel Aukciószervező Kft. fennállása óta 123.911 használt, de kihasználatlan terméket értékesített online vagy (ahogy most is teszik) élő aukción. Ehhez hozzá kell számolnunk, milyen nagy múltú és megbízható cégről beszélünk – a Jádi Zrt. a sikeres termelés érdekében nemhogy karbantartja, de kénytelen indulásra és működésre készen tartania az eszközparkját, így tehát a leendő vásárlók nem fognak mellé, ha lecsapnak egyre a rengeteg eszköz közül.

mezőgazdasági árverés

A vásárlási szándékot persze esetünkben meg kell előzze némi ellenőrzés is – az aukció előtt lehetőség van megtekinteni az összes gép műszaki állapotát. A termékszemlén, azaz a somogyjádi Központi telep külterület 021.-es szám alatt február 6-án 11-15 óra között, és február 7-én reggel 8 órától fél 11-ig olyan tételek vehetők szemügyre, mint traktorok, ekék, vetőgépek, teherautók, ásóboronák, silók, szállítószalagok, kombájnok, homlokrakodók, permetezők, magtisztítók. Szemléljük meg a kínálatot azonban közelebbről: magtisztító 4000 eurós kikiáltási áron, 1997-es John Deere kombájn gabona-, kukorica- és napraforgó-asztallal 18.640 euró kezdőáron, Rába Steiger 250-es alig több mint 14 ezres kezdőlicittel… Talán nem kell a tisztelt Olvasónak ragoznunk, mennyire eltérnek ezek az összegek a gyártósorról frissen legurult cikkekhez képest. Mindkét oldalnak megvannak persze a maga előnyei: a most összerakott traktor „gyári illata” nyilván nincs már meg egy használt haszonjárműben, de például egy frissen induló vállalkozás számára érthető, miért lehet praktikusabb választás egy használt berendezés.

Élő árverés helyszíne: Művelődési Ház, Somogyjád, Kossuth Lajos u. 18.

Időpont: 2019. február 7., csütörtök 11 órától

Tájékoztató jellegű tétellista: https://intergavel.com/auction_details?auction_id=414

További információ és regisztráció az eseményre:
Telefon: +36 30 695-0566, +36 23 887-468

E-mail: [email protected]