fbpx

Bemutatták a Deutz Fahr Agrotron széria legújabb TTV 400-as fokozatmentes váltóval szerelt sorozatát

Írta: Szerkesztőség - 2011 május 27.

Cégünk a Dorker Kft. is meghívást kapott Sevillába a Deutz-Fahr legújabb modelleinek bemutatójára.

Az új modellek (Agrotron TTV 410, 420 és 430) tovább bővítik a cég Agrotron TTV gépcsaládját a 115 és 135 lóerő közötti teljesítménykategóriában.

A teljes sorozat immár hat modellt tartalmaz, a csúcskategóriás gép teljesítménye 224 lóerő.

Teljesítmény, kényelem, hatékonyság és sokoldalúság minden körülmény között!

 

Motor

Az Agrotron TTV széria tagjai nagy teljesítményű, gazdaságos és üzemanyag takarékos traktorok.

Az új modellekben a legkorszerűbb Deutz 2012 sorozatú, négyhengeres, turbófeltöltős motorok dolgoznak; maximális teljesítményük 121, 130, 142 lóerő (89, 95 és 116 kW). Common rail befecskendezési rendszerrel (DCR) rendelkeznek, amely 1600 bar befecskendezési nyomással működik.

A külső kipufogógáz visszavezetésnek (Ag-Rex – a visszavezetett füstgáz hűtése és a pontos adagolása folytán lényegesen javul az égési folyamat) köszönhetően csökkent az üzemanyag-felhasználás és károsanyag-kibocsájtás mértéke.

Hengerenként négy szelep gondoskodik arról, hogy a motorban a gázok áramlása a lehető legintenzívebb legyen.

Az elektronikus vezérlés szavatolja, hogy alacsony fogyasztás mellett nagy legyen a nyomaték, és elegendő erő álljon tartalékban különböző motorfordulatszám esetén is.

 

Sebességváltó

Az új traktorok fokozatmentes TTV sebességválóval vannak szerelve.

Bármelyik fokozatot választjuk ki, a motorteljesítmény csaknem 100%-a mechanikusan kerül átvitelre, és minimális mértékű a kevésbé hatékony hidrosztatikus átvitel szerepe.

Ennek eredményeként a hajtómű hidraulikus teljesítményigénye még lassú sebességnél is alacsony marad.

A sebességváltóba három-három közúti és munkasebességet programoztak be, így minden feladathoz megfelelő fokozat választható.

Automata-mód mellett speciális TLT-mód (a TLT választásakor automatikusan aktiválódik), illetve manuális mód is rendelkezésre áll.

Sőt, az Agrotron TTV 410/420/430 modelleket egy „Power Zero” nevű rendszerrel is felszerelték, amellyel a gépkezelő még lejtőn is képes megállni, majd újra elindulni úgy, hogy ehhez csak a gázpedált kell használnia.

 

A TTV 400-as sorozat további újdonságairól honlapunkon a www.dorker.hu oldalon olvashat.