fbpx

Kalászos gyomirtás és lombvédelem egy menetben

Írta: - 2016 március 22.

A lassan meginduló tavaszi felmelegedést követően a gabonák hamar szárba indulnak majd. E felmelegedés azonban a veszélyes gabona gyomok (pl.: ebszikfű – 1. kép) intenzív fejlődését és a lombfertőzések (pl. őszi árpa hálózatos levélfoltossága – 2. kép) gyors és nagy területeken való elterjedését is eredményezheti.

A magyarországi növényvédelmi gyakorlatban az őszi búza termesztők elsősorban a késői lombbetegségek, illetve a kalászbetegségek ellen használtak a legnagyobb felületen gombaölő szert. Ez azonban változni látszik, mert az elmúlt évek tapasztalata rávilágított arra, hogy legalább ilyen fontos a korai lombbetegségek felismerése, még inkább megelőzése. A hatékony növényvédelem egyik alapvető feltétele, hogy a gombaölő szer kijuttatása megelőző jelleggel vagy a fertőzés kialakulásának lehető legkorábbi fázisában történjen.

A kalászosokban előforduló mindhárom problematikus időszakban (korai lombbetegségek, késői lombbetegségek, kalászbetegségek) hatékony megoldást jelenthet a különleges összetételű, komplex, 3 hatóanyagú DuPont™ Wirtuoz® gombaölő szer. Rugalmas felhasználhatóságával a korai és a később fellépő kórokozók leküzdésére egyaránt alkalmas.

A gazdálkodóknak jelen körülmények között gyomirtással egy menetben történő gombaölő szeres kezelésre érdemes felkészülniük.

A DuPont kalászos gyomirtó-gombaölő szer csomagjai egyszerre nyújtanak hatékony és költségkímélő megoldást a gabonában előforduló legfontosabb gyomok és korai lombbetegségek ellen.

A DuPont kalászos termékei a csomagokban jelentős árkedvezménnyel érhetők el. A csomagok összeállítását a gazdaságosságra és a szakmai szempontokra alapoztuk.

A DuPont gabona gyomirtó szerekben található szulfonilkarbamid hatóanyagok úgynevezett „blend”-ek formájában, speciális technológiával SX® formulációban készülnek. Ez a gyártástechnológia egyedülálló, ezért különleges előnyöket nyújt a termelők számára:

  • gyorsabb felszívódás a gyomnövényekben, ezáltal biztosabb hatás,
  • a hazai gyomflórához „igazított” hatóanyagkeverékek, melyek nagy biztonsággal elégítik ki a helyi gyomirtási igényeket,
  • gyorsabb és biztonságosabb a permetezőtartály tisztítása.

A DuPont két kalászos gyomirtó-gombaölő szer csomagot kínál a gazdálkodók részére:

  • Wirtuoz® Super csomag
    Megbízható gyomirtó megoldás és állományvédelem átlagos gyomösszetételű területeken.
    A 25 ha-os kereskedelmi csomag, mely két termékből áll az alábbi mennyiségekben:

    • – 5 x 240 g Granstar® Super + 5 l Trend®
    • – 4 x 5 l Wirtuoz®
  • Wirtuoz® SuperStar csomag
    Kiváló gyomirtás és állományvédelem bármilyen gyomösszetételű területen.
    24 ha-os kiszerelésű csomag, mely két termékből áll az alábbi mennyiségekben:
  • – 8 db Granstar® SuperStar + 8 l Trend®
  • – 4×5 l Wirtuoz®

Bízunk benne hogy a kalászos technológiai csomagjaink hozzájárulnak a sikeres gabona termesztéséhez.

További információk: www.novenyvedelem.dupont.co.hu.

A DuPont készítmények felhasználása előtt olvassa el és kövesse a termékek csomagolásán lévő címke felhasználási utasításait!