fbpx

KSH: elektronikus úton is benyújthatók az agrárfelmérés kérdőívei

Írta: Szerkesztőség - 2013 május 27.

Budapest, 2013. május 23., csütörtök (MTI) – A mezőgazdasági összeírások hazai történetében idén első alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy a megkérdezettek elektronikus úton töltsék ki a kérdőíveket – hívta fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

A gazdaságszerkezeti összeírás kapcsán a statisztikai hivatal Elektra nevű rendszere május 15-től fogadja az elektronikusan benyújtott válaszokat.

Az eljárást igénybevevők május 26-án éjfélig élhetnek a lehetőséggel.

Akik nem az elektronikus utat választották, és bekerültek az ország 1600 településén kijelölt mintakörzetek valamelyikébe, június 1-től a hónap végéig számíthatnak arra, hogy a KSH összeírói felkeresik őket.

 

 

KSH: elektronikus úton is benyújthatók az agrárfelmérés kérdőívei

 

A felmérés során a mezőgazdasági tevékenységhez használt földterületről és vetésterületről, állat-, épület- és gépállományról, továbbá a munkaerővel kapcsolatos adatokról tesznek fel kérdéseket, valamint néhány kiegészítő jellegű információt kérnek.

Az adatokat a statisztikai hivatal bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célokra használja fel – közölte a KSH.

Az agráriumban gazdaságszerkezeti összeírásokra a tízévenként lebonyolított általános mezőgazdasági összeírások közötti időszakban kerül sor.

Az idei a negyedik ilyen felmérés, célja a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változások nyomon követése, valamint hiteles adatokat nyújtása a hazai gazdaságirányításnak, az Európai Uniónak és a gazdálkodóknak – áll a közleményben.

 

MTI 2013. május 23.