fbpx

Bemutatkozik a Great Plains

Írta: Szerkesztőség - 2011 február 02.

A Great Plains Manufacturing Inc., az Egyesült Államok egyik legnagyobb mezőgazdasági gépgyártó óriása új európai viszonteladóinak mutatta be legújabb technológiáit egy 3 napos dealer-találkozó keretében a svájci Orbe kisváros mellett.

A Great Plains név és termékeinek kiváló minőség e – Svájcon kívül – már régóta ismert Európa keleti felén, mivel már több éve folyamatosan bővülő piaci részesedéssel vannak jelen Bulgáriában, Ukrajnában, Csehországban, Oroszországban, valamint a balti államokban is. További európai piacok meghódításának további fontos állomása volt, hogy a Great Plains 2010 tavaszán 100%-ban megvásárolta a nagy múltú brit gépgyártót, a Simba International-t, annak teljes tervezőmérnök, agronómus és kereskedelmi szakembergárdájával együtt, és jelenleg már felállították és azt a közös amerikai és angol fejlesztőcsapatot, mely az elkövetkezendő élvonalbeli talajművelő és vetőgépeit fejlesztik, az európai vevői igényeknek megfelelően.

A rendezvény házigazdája, a Great Plains svájci viszonteladója, az Alphatech volt, melynek képviselője, Thomas Recher, a rendezvény megnyitója alkalmából a megjelenteknek felvázolta a cég profilját, és rövid történetét, melyben a Great Plains-szel az utóbbi 12 évben elért eredményeiket és sikeres együttműködésüket ismertették. A bemutatkozást követő 2 napban a megjelent viszonteladók (Kragmann A/S – Dánia, Bonnel SA – Franciaország, Valkon 2007 Kft – Magyarország) ill. a brit Simba International szakemberei a szántóföld ön, működés közben tanulmányozhatták a Great Plains legújabb, az európai piaci igényeknek (pl. 3m szállítási szélesség) megfelelően kialakított vető- és talajművelő gépeit. A bemutatott gépek: Spartan 607HD ill. 907 HD pneumatikus, hidraulikusan 3 m munkaszélességre csukható gabonavetőgépek, NTA1300 4 m-es merev vetőgép, a Yield-Pro ikersoros kukorica vetőgép (ezt megelőzően egy frissen betakarított kukoricatáblán a kelési képet és gyökérfejlődést tanulmányozva), Sub-soiler 1300 altalajlazító, Discovator 8361 6 m-es tácsás-kapás szántóföldi kultivátor, és végül a Turbo-Chisel kombinált tárcsás lazítót.

Az eseményen résztvevő a hivatalos magyarországi viszonteladó Valkon 2007 Kft – mely ugyancsak olyan kiváló termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója, mint a Valtra, Krone, Samson, Regent, – ügyvezetője, Kecskeméti Sándor így emlékszik a bemutatón tapasztaltakra:

„Számunkra nagyon meggyőzőek voltak ezek az amerikai talajművelő gépek. A jelen kor legmodernebb technológiáit láthattuk itt felsorakoztatva illetve működés közben. Személyesen meggyőződtünk arról, hogy a Great Plains gépei a hazai piaci viszonyoknak és vevői igényeknek tökéletesen megfelelnek és sikerrel alkalmazhatóak a magyar mezőgazdaságban. Ezek a technológiák a következő tavasztól már elérhetőek lesznek a nagyközönség számára is a Valkon 2007 Kft. termékpalettáján.„

Vörös Bálint

termék manager

Valkon 2007 Kft.