fbpx

Egységben az erő: Bayer – AGRYA összefogás

Írta: - 2018 február 27.

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá február 23-án a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – AGRYA és a Bayer Hungária Kft. Együttműködésük arra a felismerésre épül, hogy a fiatal gazdálkodók által irányított versenyképes, hosszabb távon fejlődni tudó gazdaságok működése igényli az új, innovatív technológiai megoldásokat. A mezőgazdasági termelés és a vidéki térségek hosszú távú gazdasági és társadalmi fenntarthatóságához elengedhetetlen a generációs és technológiai megújulás.

A fiatal gazdák szakmai szervezeteként kiemelkedően fontosnak tartják a fiatal gazdálkodók tevékenységének megerősítését. A Szövetség álláspontja szerint a piaci körülmények között is versenyképes gazdaságok tevékenységéhez fontos és szükséges az új technikai, technológiai megoldások alkalmazása. Ehhez kapcsolódóan kiemelt jelentőséggel bír, hogy a gazdálkodásukat kezdő fiatal gazdák könnyen elérjék a gyakorlatban közvetlenül hasznosítható információkat, ismereteket – nyilatkozta Kesjár Kamilla, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének társelnöke.

Magyarország természeti adottságai kiválóan alkalmasak a magas szintű, fenntartható mezőgazdasági tevékenységre. A hosszú távú gazdasági és társadalmi fenntarthatósághoz azonban elengedhetetlen a generációs és technológiai megújulás. A Bayer Crop Science üzletág egyik felelőssége, hogy az innovációkat a világ minden táján, így hazánkban is a kis-, és nagygazdálkodók rendelkezésére bocsássák. A Bayer többek között információ-szolgáltatással segíti a fiatal gazdálkodókat az innovatív és integrált növényvédelmi, és vetőmag használati eljárások alkalmazásában és adaptálásában – mondta Tora Péter, a Bayer Crop Science üzletágának vezetője.

A Föld népessége ma meghaladja a 7 milliárdot, és az ENSZ előrejelzése szerint 2050-re már közel 10 milliárdan élünk bolygónkon, és a növekvő kereslet miatt rövid időn belül 60 százalékkal több élelmiszert kell termelni a világon.  A Bayer a fenntartható és digitalizált mezőgazdaságban látja a megoldást erre a kihívásra. Tora Péter azt mondta, hogy a Bayernek a fenntartható mezőgazdaság a gazdálkodók nyereségének növelését, az emberek életminőségének javítását, és a környezet megóvását jelenti.

Összeállította: Kalmár Nárcisz