fbpx

Új generációs vetőgépek a Lemken kínálatában

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 október 28.

A Lemken idén ünnepli 240 éves fennállását, melynek részeként bevezeti a piacra az új generációs Saphir 9 és Solitair 9+ vetőgépeket.

A Saphir 9 vetőgép egy mechanikus gabonavetőgép, míg a Solitair9+ egy pneumatikus változat. Mindkét modell függesztett verzióban, 3-4 méteres kivitelben érhető el. A Lemkennél már megszokott módon a vetőgépek forgóboronával is kombinálhatóak.

A Lemken Zirkon forgóboronák egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak Magyarországon is, hiszen látjuk, hogy a szélsőséges időjárás miatt egyre szűkebb az az idősáv, amely optimális munkavégzésre alkalmas. Továbbá kizárólag a forgóboronák tudják garantálni, hogy egyenletes mélységű és homogén vetőágyat készítsünk, mert ez lesz az alapja az egyenletes kelésnek és a homogén növényállománynak. A Zirkon forgóboronák kialakítása egyedi, hiszen méterenként 4 rotort helyezett el a gyártó a gépen. Ez a kialakítás garantálja a kompromisszummentes munkavégzést akár kötött, nehezen művelhető talajokon is. A Lemken Zirkon forgóboronák további előnye, hogy opciósan gyorskéscsereeszközzel szereltek a rotorok, így a karbantartás, a kések cseréje pillanatok alatt elvégezhető. Mind a Saphir 9, mind a Solitair 9+ esetében duplatárcsás vetőcsoroszlyák garantálják a megfelelő magárok megnyitását. A vetőcsoroszlyák csapágyazása zárt, teljesen karbantartásmentes. A megfelelő por- és vízvédelem extrém körülmények mellett is hosszú élettartamot garantál. Jó hír azoknak, akik kötött, nehéz művelésű talajokon gazdálkodnak, hogy a vetőcsoroszlyák nyomása egy duplarugós megoldással mindkét vetőgépnél 60 kg-ra növelhető, sőt, ez az érték akár vetőelemenként is változtatható (pl. a traktorkeréknyomokban magasabb érték állítható be).

 

Új generációs Solitair 9+ vetőgép, új funkciókkal
Új generációs Solitair 9+ vetőgép, új funkciókkal

A kezelés sokat egyszerűsödött. A beállítások piktogramok segítségével könnyedén elvégezhetőek
A kezelés sokat egyszerűsödött. A beállítások piktogramok segítségével könnyedén elvégezhetőek

 

A magtartály méretei is növekedtek, ami hosszabb hasznos munkaidőt, kevesebb állást eredményez (Saphir 9: 860/1.160 l, Solitair 9+: 1.450/1.850 l). A Saphir 9 vetőgépek mechanikus vetőtengely-meghajtással, míg a Solitair 9+ vetőgépek elektromosan meghajtott vetőtengellyel rendelkeznek. A kiadagolt vetőmag mennyisége fokozatmentesen, 0,5–500 kg között állítható. A fejlesztés során fontos szempont volt a kezelőbarát kialakítás, így mind a leforgatás, mind pedig a karbantartás funkciói jóval egyszerűbbé váltak. Az új generációs LET-40, LVT-50 monitorok használata sem okoz gondot, hiszen egyszerűen, piktogramok segítségével könnyedén ellenőrizhetőek, illetve beállíthatóak az egyes funkciók.

Mindkét vetőgép esetében sokat változott a dizájn is. A vetőmagtartályok alacsonyabbak, viszont szélesebbek lettek. A betöltési nyílás sokkal szélesebb, tágasabb, így a feltöltések is egyszerűbben elvégezhetőek, akár big-bag zsákos vetőmagot használva is. A Solitair 9+ vetőgépek új ventilátora kisebb olajáramigénnyel bír, sőt a Solitair 9+ egy újfajta porleválasztóval lett kiegészítve.

 

Ha felkeltettük érdeklődését a Lemken vetőgépei iránt, akkor kérjük, keresse a Lemken Hungária Kft. munkatársait!

 

Kelet-Magyarország:
Szrnka Péter +36-30/852-5787

Nyugat-Magyarország:
Póczik Balázs +36-30/748-5380

lemken.com/hu