fbpx

METALWOLF V tárcsák

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 június 10.

A magyar tulajdonú Metalwolf Kft. széles választékában az egyik legnépszerűbb mezőgazdasági talajművelő gép a tárcsa. A gazdáknak jellemzően ez az első eszköz, ami beugrik, ha a cég nevét meghallják.

A Metalwolfnál V elrendezésű tárcsákat készítünk. A gyakorlati tapasztalatok alapján ez a legjobban használható típus. Cégünk filozófiája szerint a minőséggel szeretnénk kitűnni a piacon. Ahogy minden terméküknél, úgy a V tárcsáknál is ez az elsőszámú cél. Ahhoz, hogy a legjobbat nyújthassuk, már az alapanyag-választásnál – kompromisszumok nélkül – csak a legjobbat szabad választanunk.

 

Metalwolf tárcsák

 

Nézzük, miből készülnek a Metalwolf tárcsák!

Az egész konstrukció sarkalatos pontja a vázszerkezet, ennek tartósságán áll vagy bukik a megfelelő használhatóság. Ezt szem előtt tartva német acélforgalmazóktól érkezik a szálanyag. A 6 és 8 mm falvastagságú zártszelvényekből megfelelően erős vázat tudunk készíteni a gépekhez.

A tárcsalapoknál is a tartósságot szem előtt tartva, gondosan választottuk ki a megfelelő anyagot. A hosszú évek tapasztalata alapján a spanyol Bellota lapokban találtuk meg azt a minőséget, amiben megbízhatunk.

Többféle lapot használunk:

– a függesztett és a középnehéz tárcsához 560 mm átmérőjű, 4,5 mm vastagot,

– míg a nehéztárcsához 610 mm vagy 660 mm átmérőjű, 6 mm vastag lapokat.

Alapvetően az első tárcsasor csipkés lapokkal készül, a hátsó pedig simával. De ez a vásárló kérésének – a talajviszonyoknak, használati célnak megfelelően – módosítható. A robusztus öntvény távtartók 230 mm vagy 250 mm méretűek. Természetesen a csapágyazás sem elhanyagolható szempont a tartósság szempontjából, ezért ebből is azt használjuk a gyártásban, ami leginkább kiállja az idő próbáját: a középnehéz változatnál egy megbízható ST740-es önbeálló, 36 × 36 mm-es, négyszögfuratos golyóscsapágyat, a nehéz tárcsánál ennek 40 × 40es változatát. A négyszögfuratos csapágy előnye a körfuratoshoz képest, hogy meghibásodása – a fűzött sor fellazulása – esetén a betét együtt forog a tengellyel és távtartóval, a csapágy nem darálja – vagyis nem rág bele a tengelybe, távtartóba, mint a körfuratos csapágyak.

A sekély talajművelésnél is nagyon fontos a talajfelszín megfelelő lezárása. Erre is többféle megoldást kínálunk: vevőink pálcás vagy ékgyűrűs rögtörő hengerek közül választhatnak.

Amiben még nagyon jók vagyunk, az a rugalmasság a gépek egyedi kialakításában. Mivel 1991-es alapításunk óta családi tulajdonban álló, magyar cégről van szó, tekintettel tudunk lenni az egyedi vásárlói igényekre. Egy jó beszélgetés során a gazda elmondhatja elképzeléseit, a cég tervezőmérnöke pedig azonnal tud nyilatkozni a megvalósíthatóságról, vagy akár javasolni tud még jobb megoldást.

Ha tárcsát keres, mindenképpen nézze meg a METALWOLF kínálatát! Korszerű, informatív honlapunkon gyorsan megtudhatja akár a részletes műszaki adatokat is. Telefonos vagy személyes egyeztetésben is szívesen állunk rendelkezésére. Függesztett tárcsák 1,3–3 m-es, középnehéz vagy nehéz vontatott tárcsák akár 6,2 m-es művelési szélességig – számos méretből és felszereltségbőlválaszthatnak.

 

Minőség, megbízhatóság, Metalwolf.

6334 Géderlak, Tavasz u. 12.
Iroda: 06-78/517-070

www.metalwolf.hu