fbpx

Újdonság a Maschiotól

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2020 december 08.

DRACULA HYDRO kombinált kultivátor

 

Maschio Dracula Hydro
A vázszerkezet biztosítja a talaj és a szármaradványok tökéletes áramlását

 

A DRACULA HYDRO a MASCHIO GASPARDO kombinált kultivátora, amely robusztus kialakítással és nagy termelékenységgel rendelkezik.

A tárcsák és a kapák kombinációjának köszönhetően a DRACULA HYDRO egyetlen menetben kezeli a növényi maradványokat, a talaj levegőztetését, a magágy szintezését és előkészítését.

A duplasoros elülső tárcsák keverik a talajt, a szármaradványt pedig a gyorsabb bomlás érdekében vágják és beforgatják a talajba. A tárcsák munkamélysége munka közben hidraulikusan állítható. A talaj a szármaradványok bekeverése után jobban szellőzik, ez javítja biokémiai tulajdonságait, felgyorsítja a magágy melegedését, így segíti a vetőmag gyors csírázását.

A kapasor alkotja a gép középső szakaszát, célja a mélyebb és tömörebb réteg megszakítása, a felület újrakeverése és a megfelelő porhanyítás elérése a jó levegőztetés érdekében.

 

Maschio Dracula Hydro
A kombinált kultivátorok kategóriájában egyedülálló szilárdság minden körülmény között állandó teljesítményt nyújt

 

Az új HYDRO változatban hidraulikus munkahengereket használnak az eddig megszokott hagyományos kettős rugóelnyelők helyett. Ez a megoldás garantálja a hatékony munkát nehéz körülmények között is, mivel a kapák most már maximálisan 900 kg-ig vannak rögzítve, szemben az előző, dupla rugós változat 700 kilójával. Ez a kombinált kultivátorok kategóriájában egyedülálló szilárdság minden körülmény között állandó teljesítményt nyújt, elkerülve a névlegesnél kisebb mélységű munkaterületek kockázatát. A munkamélység hidraulikusan állítható, és 8 és 30 cm között változhat.

A kapák hajlásszögét úgy tervezték, hogy jobb behatolást biztosítsanak kemény talajon is, míg a vázszerkezet biztosítja a talaj és a szármaradványok tökéletes áramlását.

Az utolsó szekciót ferde tárcsák alkotják, amelyek eltávolítják a hátsó kapáknál maradt esetleges bakhátat, valamint egy hátsó hengersor, amely felaprítja a nagy rögöket, egyengeti és tömöríti a talajt az optimális magágykészítés érdekében.

 

Maschio Dracula Hydro
A nagy, 600 mm átmérőjű hátsó henger végzi el a végső porhanyítást, a henger mélyen barázdált gyűrűinek köszönhetően

 

Egyenletes munka a teljes felületen

A DRACULA HYDRO fogazott tárcsák nagy átmérőjűek – 610 mm – és 6 mm vastagok. Nagy szilárdságú bóracélból készülnek, és egyenletes munkát garantálnak a teljes felületen. A konkáv forma a talaj és a szármaradványok jobb keverékét eredményezi. A 22°-os szög, az egyes tárcsák alakja és távolsága garantálja a kiváló vágási minőséget és a szármaradvány bekeverését a legnehezebb körülmények között is. A kapákat és a tárcsákat úgy fejlesztették ki, hogy a teljes munkaszélesség mentén az elemek egyenletes váltakozását kombinálják, és segítenek abban, hogy ne legyen olyan része a megművelt területnek, amelyet nem érnek el az eszközök.  A nagy, 600 mm átmérőjű hátsó henger végzi el a végső porhanyítást, a henger mélyen barázdált gyűrűinek köszönhetően, megoldja a visszatömörítést a későbbi vetés érdekében, és a teljes zárt formának, valamint a keményfém bevonatú eszköznek köszönhetően még nehéz munkakörülmények között is optimálisan dolgozik. A DRACULA HYDRO könnyen közlekedhet közúton: szállítás közben 3 méter szélessége és gumiabroncsának méretei (700/60-R22.5) kiváló manőverezhetőséget biztosítanak. A három szakasz hidro-pneumatikus meghajtása lehetővé teszi az azonnali és pontos beállítását, ezáltal biztosítva a gép különböző körülmények között és különböző célokra történő használatát. A nem használt elemeket könnyű kiiktatni a  beállítás során.

 

Maschio Dracula Hydro

 

 

Végül érdemes megjegyezni, hogy a DRACULA HYDRO mostantól szabad tengelyes, pneumatikus féktengellyel és hidraulikus kétsoros féktengellyel rendelkező verziókban is kapható, az európai előírásoknak megfelelően.

További termékek a Maschiotól.