fbpx

Honnan vásároljunk trapézlemezt?

Írta: - 2014 július 22.

A trapézlemez mára elterjedt építőelem, amit egyre gyakrabban alkalmaznak kisebb és nagyobb építkezéseknél egyaránt, mert könnyű, könnyen szerelhető és tartós. Tartósságát a horganyzott acél és az UV álló poliészter színbevonat garantálja.

A trapézlemez elérhető a piacon különböző bordamagasságban, számos anyagvastagságban, többféle színben akár raktárkészletről, akár megrendelésre gyártótól. A magyar piacon nem ritka a külföldön gyártott és magyarországi forgalmazón, viszonteladón keresztül Magyarországra érkező trapézlemez, ami sok esetben akár árelőnyt is jelent a vásárlónak.

Magyar gyártó előnye

A magyar gyártó egyik legnagyobb előnye, hogy közel van, így nagyon rövid idő alatt (szinte azonnal) megkaphatja a vásárló az igényelt trapézlemez táblákat. Ráadásul a szállítási költség is csekély, akár kiszállítással kérik, akár saját autóval veszik át az árut.

Az igazán fontos előny azonban a rugalmasság és a folyamatos elérhetőség. Ha gyártótól vásárol, nem készletről, akkor egyedi hosszméreteket rendelhet akár táblánként, így a kivitelezés során csökken a helyszínen történő méretre vágás. Ha pótlásra van szükség, akkor akár egy táblát is utánrendelhet a kivitelezés során, vagy akár évekkel a kivitelezés befejezése után, mivel a hazai gyártó hosszú távon marad meg a magyar piacon. A legtöbb külföldi gyár magyar viszonteladójáról ez már nem mondható el.

A harmadik előny a magyar jogszabályi háttér ismerete és annak való megfelelés. A 2013. július 1-e óta érvényben van egy szabályozás, miszerint teljesítmény nyilatkozattal kell rendelkeznie minden forgalomba hozott építőelemnek. A vásárlónak sokszor gondot okoz a nem Magyarországon gyártott trapézlemezek mellé magyar nyelvű, a jogszabálynak megfelelő teljesítménynyilatkozat beszerzése.

Keresse fel az egyik hazai gyártót

Amennyiben nem ismeri a magyar gyártókat, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam Magyarország egyik legnagyobb hazai gyártóját, a Metál-Sheet Kft.-t, amely Debrecen mellett gyárt hazai piacra trapézlemezt, cserepeslemezt, szendvicspanelt, szelemeneket és a hozzájuk kapcsolódó kiegészítőket.