fbpx

Válassza a megbízható magyar minőséget!

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 30.

A Mituran Kft. 1995-ben alakult, átvette a Vertikum márkájú mezőgazdasági gépcsalád gyártását és pótalkatrész-ellátását.

mituran

A Mituran Kft. a hazai mezőgépgyártásban meghatározó szerepet tölt be Vertikum márkájú gépeivel, és főként a hazai mezőgazdászok körében szerzett ismertséget. A Vertikum-gépek műszaki kialakításuk, talajművelési technológiájuk alapján korszerű, élenjáró gépesítési megoldásokat tartalmaznak. A gépeket a megbízhatóság és a hosszú élettartam jellemezi. A Mituran Kft. a talajmegmunkáló gépeket széles választékban gyártja, a kis- és nagy gazdaságok részére egyaránt, 60-300 LE tartományban.

A márkaválasztékban szereplő géptípusok között megtalálhatók:

• a hagyományos, forgatásos talajelmunkálás gépei,

• a forgatásnélküli művelés gépei,

• vetőkultivátoros eljárás gépei,

• élenjáró technológiához tartozó gépek, többműveletes (egy gépre különböző művelőelemek vannak szerelve) és több technológiai műveletre alkalmas gép egy megoldásban.

mituran

A vállalkozás évről évre jelentős összegeket fordít fejlesztésre, a hazai és nemzetközi innováció élvonalában van. Több olyan géptípust és gépesítési technológiát fejlesztettünk ki, amely nemzetközi viszonylatban is újdonságnak számít, szabadalommal védett termék.

RD univerzális talajművelő gép

Az RD-tárcsás és forgókapás művelő elemekből felépített- univerzális mezőgazdasági gépcsalád a szakmában egyedülálló gépmegoldás, a talajkímélő művelés minden igényét kielégíti. Sokoldalúan használható:

– tarló művelésére,

– eke után magágykészítésre,

– hántott területek művelésére, vetés előtt köztes növényi maradványok bedolgozására, magágykészítéskor egy menetben.

A gép kialakítása, nagy tömege miatt a művelőelemek talajba jutása szinte minden körülmények között biztosított. A vázra a művelőelemek hat sorban vannak felszerelve. A szárnyak, a kerékjárat mozgatása, valamint a tárcsaszekciók mélységállítása hidraulikával történik. A gép elején található a rövidtárcsa-szekció. Két sorban van elhelyezve az egyedi felfüggesztésű gumirugózású tárcsasor. A tárcsaegység munkamélysége hidraulikusan – munka közben is – állítható. Középre, két sorba egyedi felfüggesztésű fokozatmentesen állítható forgókapaegységek vannak szerelve. A művelőtagokat a rugóztatott lemezsimító követi, amelynek magassága igény szerint állítható.

A simítót a speciális tisztító és rögtörő adapterrel szerelt 600 mm-es átm. ékgyűrűs rögtörő vagy sűrű léces dupla soros törő hengersor zárja. Az ékgyűrűk magassága/mélysége mechanikusan állítható.

mituran

RD típusú univerzális gép technológiai előnyei:

• a szakmában egyedülálló gépmegoldás,

• többféle talajmunkára alkalmas,

• kompakt tárcsák, forgókapás talajművelők, talajegyengető és ékgyűrűs záróhengerek egy gépen,

• hatékony munkavégzés a több funkció miatt,

• megbízható műszaki kialakítás, hosszú élettartam.

MITURAN Kft.
2750 Nagykőrös, Zsíros dűlő 4.
Mobil: +36 30 953 5189
Telefon: +36 53 552 238
Email:
[email protected]