fbpx

Az FM nagyobb figyelmet fordít a szakképzésre

Írta: - 2014 július 07.

Az FM nagyobb figyelmet fordít a szakképzésreBudapest, 2014. július 4., péntek (MTI) – Az agrár-szakképző intézmények működésének még gördülékenyebbé tétele érdekében a Földművelésügyi Minisztériumban (FM) helyettes államtitkár felügyeli majd az agrárszakoktatást az új kormányzati ciklusban és külön agrárszakképzési főosztály is működni fog a tárca közigazgatási államtitkárságán – jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közigazgatási államtitkára pénteken.

Simon Attila István az agrárszakiskolák vezetőinek tartott országos tanévzáró rendezvényen többek között arról beszélt, hogy a 2013/2014-es tanévet az agrár-szakképző intézmények – az évközi nehézségek ellenére is – sikeresen zárták. A korábbi Vidékfejlesztési Minisztérium a múlt év nyarán a már meglévő 17 oktatási intézménye mellé további 42 fenntartását vette át.

Simon Attila István az MTI-nek elmondta: augusztusban az FM újabb négy agrár-szakképző intézmény fenntartását veszi át. Ezzel a minisztériumhoz tartozó oktatási intézmények száma 63-ra nő.

Az FM agrár-szakiskolai hálózatában a 2013/2014-es tanévben mintegy 25 ezren tanultak, az intézmények 2800 szakembert foglalkoztattak. Az államtitkár sikerként említette, hogy az iskolák mintegy 100 millió forintra rúgó adósságát a tárcának – pótlólagos források bevonásával – sikerült kezelnie. Hangsúlyozta: az FM az agrárszakoktatás fejlesztését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával szorosan együttműködve képzeli el.

MTI 2014. július 4.