fbpx

VF VENIERI HOMLOKRAKODÓ GÉPCSALÁD

Írta: Szerkesztőség - 2013 február 01.
A folyamatosan megújuló, jelenleg 10 tagú, 4,4 tonnástól a 19,5 tonnásig terjedő derékcsuklós homlokrakodó gépcsalád minden tagja híven tükrözi a VF Venieri filozófiát. A tradicionális értékek messzemenő figyelembevételét innovatív műszaki tartalommal és szemet gyönyörködtető külső megjelenéssel párosítva.
A gépcsalád minden tagjának erőforrásául környezetbarát, az emissziós előírásoknak megfelelő direkt befecskendezésű PERKINS motor szolgál.
A Venieri homlokrakodók erőátvitele a Rexroth által szállított automatikus teljesítményszabályozású hidrosztatikával van megoldva.
Zárt hidraulikus körbe épített változtatható térfogatáramú axiáldugattyús szivattyú és hasonló rendszerű hidromotor (a nagyobbaknál két hidromotor) segítségével.
A sorozat gépeinél az irány- és sebességváltás a kormányoszlopon elhelyezett bajuszkapcsolóval történik rendkívül egyszerű és kényelmes módon.
Minden Venieri homlokrakodó állandó összkerékhajtású, a nyomatékot a DANA-HURT által szállított, kimondottan nehéz igénybevételre szánt hidak viszik át bolygókerekes keréklehajtások közreműködésével.
A család minden tagjánál a mellső tengely mereven a vázhoz rögzített, a hátsó tengely 20-25?-ig tud elfordulni a középső forgáspont körül, tetszőleges pozícióban hidraulikusan rögzíthetően.
A gépek hátsó tengelye limitált csúszású, önzáró differenciálművel szerelt, és míg a kisebb modellek mellső tengelyénél ez opció, a nagyobbaknál ez is az alapfelszereltség része.

A terhelésérzékelő rendszerrel ellátott hidraulikus rásegítésű DANFOSS kormányhidraulika kiváló manőverező képességet biztosít a rendkívül kis fordulási sugárral bíró gépeknek.

A kezelés egykaros, szervo működtetésű, 4 pozíciós emelő-, és 3 pozíciós kanálbillentő rendszerrel történik.
A gépeket erőteljes hidraulika rendszer, robusztus munkahengerek, jelentős felszakító erő, és gyors hidraulikus ciklusidő jellemzi.
A rendkívül tömör, kompakt kialakítású homlokrakodók kiválóan alkalmasak földunkára és rakodásra egyaránt.
A gépek ergonómiailag kiválóan megalkotott, hangszigetelt, ISO ROPS-FOPS szabványoknak megfelelő fülkékkel vannak ellátva, nyitható első-hátsó, és oldalablakokkal, ablaktörlővel és fűtő-szellőztető berendezéssel és a nagyobb verzióknál standard klímaberendezéssel.
A gépcsalád minden tagjához természetesen az adapterek legszélesebb skálája kapcsolható a homlokrakodó szerelékre (pl. 4 az 1-ben kanál, trágyavilla, hóeke, aszfaltmaró, raklapvilla, seprű stb.).
A VF Venieri homlokrakodó gépcsalád a választék többi tagjával egyetemben megtekinthető, kipróbálható és megrendelhető a VENIERI gépek magyar importőrénél, a VERBIS Kft-nél.

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E, Tel.:1/306-3770, 1/306-3771, Fax: 1/306-6133,