fbpx

VM: nem ütközik az uniós alapelvekkel az új földtörvény

Írta: - 2014 február 21.

VM: nem ütközik az uniós alapelvekkel az új földtörvényBudapest, 2014. február 20., csütörtök (MTI) – Nem ütközik az európai uniós alapelvekkel az új földtörvény a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerint.

A tárca MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint egyértelműben bebizonyosodott, az új földtörvény megvédi a magyar földet, mert ha nem így lenne, akkor nem támadnák Brüsszelen keresztül külföldről, valamint Ausztriából a jogszabályt. A VM szerint bebizonyosodott az is, hogy azok a parlamenti pártok és képviselők, akik nem szavazták meg a törvényt, súlyos hibát követtek el, elárulták a magyar gazdákat.

Kiemelik: a kormány az egyik legszigorúbb európai szabályozást alkotta meg, hogy a helyi földművesek érdekeit óvja a spekulánsokéval szemben. Gátat szab a külföldiek tulajdonszerzésének, és a hazai gazdaságok számára biztosítja fejlődésük alapját.

Közölték, a kormányzat tisztában van azzal: akié a föld, azé az ország. Ezért olyan új törvényt alkotott, amely nem ütközik európai uniós alapelvekkel, mivel fontos megtartani a gazdáknak járó uniós támogatásokat, miközben alkalmas a magyar föld magyar kézben tartására.

„Kifejezetten károsnak tartjuk, hogy a törvényt külföldről támadók mellett a baloldali ellenzék is Brüsszelben támadja a kormány földpolitikáját” – olvasható a közleményben.

MTI 2014. február 20.