Zászlós Tibor a MÁSZ új elnöke

Elnökválasztó küldöttközgyűlést tartott a Magyar Állattenyésztők Szövetsége, ahol új vezetőjének Zászlós Tibort választották, adta hírül a MÁSZ.

A küldöttközgyűlés egyhangú szavazással választotta meg a Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) elnökének Zászlós Tibort, a Mezőfalvai Mg Zrt. vezérigazgatóját, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mezőgazdasági alelnökét.

Sikeres  állattenyésztő csak az lehet, akiben kellő elszántság és alázat található a szakmája iránt, mondta az újonnan megválasztott elnök, aki szerint soha nem volt ennyire jó a csillagok állása a mostanihoz képest ahhoz, hogy az állattenyésztők hangját a kormány ne csak meghallja, de a javaslatokból konkrét intézkedések, majd eredmények szülessenek.  A MÁSZ-ban azért volt szükség új elnök megválasztására, mert májusban Farkas Sándor korábbi elnök miniszterhelyettesi kinevezése miatt lemondott megbízatásáról.

A rendezvényen Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy az új állattenyésztési törvény megalkotásánál fontos szempont volt, hogy az  uniós rendelet szabta keretek között a lehető legjobban védje és segítse a magyar tenyésztőket, valamint a hazai tenyésztés-szervezési rendszer megerősítését: a jogszabály kiemelt hangsúlyt fordít az őshonos fajtáink védelmére és megőrzésére. A jogalkotási eljárás még folyamatban van, de az állattenyésztési tevékenységben ez nem okoz fennakadást.  Az uniós jog ugyan elsőbbséget élvez, de nem helyezi hatályon kívül a nemzeti szabályozást, így az állattenyésztési törvény és végrehajtási rendeletei hatályban maradnak, amíg az új hazai szabályozás hatályossá nem válik.

Nagy István arról is beszámolt, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében 6 pályázati felhívás jelent meg kifejezetten az állattenyésztési ágazat versenyképességének és hatékonyságának növelésére. A Vidékfejlesztési Program egyéb pályázati felhívások keretében is támogatta, s támogatja az állattenyésztési ágazat szerepelőit.

Összeállította: Csomor Zsolt

Tartalom közti banner a cikk végére
no