fbpx

Cukros lötty helyett vizet mindenkinek!

Írta: Kalmár Nárcisz - 2019 március 22.

Az ENSZ 2010-ben elismerte a biztonságos, tiszta ivóvízhez és higiéniához való jogot, mint alapvető emberi jogot; mivel ezek elengedhetetlen szerepet töltenek be az élet és a többi emberi jog elérésében és biztosításában.

víz

Ösztönözzük gyermekünket a vízivásra!

Napjaink egyik komoly problémája, hogy a gyermekek túl sok cukrot fogyasztanak, aminek túlnyomó részét a cukros üdítőitalok fogyasztása juttatja a szervezetükbe. Egész Európában, köztük Magyarországon is rohamosan nő a túlsúlyos gyerekek száma, és ez még csak egy negatívum a sok közül… „A megfelelő folyadékellátottság azonban nemcsak a fizikai egészségre, hanem az agyműködésre, a hangulatra, valamint a szellemi teljesítőképességre is pozitív hatással van” – állítja a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Vagyis a vízfogyasztás hatással lehet az iskolai teljesítményre is.

Mutassunk jó példát!

A megoldás talán abban rejlik, hogy szülőként, mutassunk jó példát nekik, igyunk mi is vizet, hiszen egy fejlődő gyermek szervezetének nélkülözhetetlen lenne a rengeteg tiszta víz fogyasztása! Sajnos még mindig kevés szülőnél tudatosult, hogy az édes „löttyök” ivása, mennyire káros.