Döntsön tudatosan!

Borítókép

Hogyan? Válassza a szaktanácsadó programunkra épülő Fertilia műtrágyázási technológiát!

 
Hazánk agroökológiai feltételei kiváló lehetőséget biztosítanak a minőségi növénytermesztés számára. Azt, hogy Milyen műtrágyára van valóban szüksége az adott növénykultúrának?, Mekkora dózisban? és Mikor jutassuk azt ki?, elsősorban a talaj- és növényvizsgálatokból tudható meg teljes bizonyossággal. 
 
A Fertilia Kft. talajvizsgálatra épülő szaktanácsadó programja, a Gramix Program mögött több, mint két évtizedes szakmai múlt húzódik meg. Ez a háttértudás a garancia arra, hogy a szakszerű tápelem visszapótlással környezetkímélő módon érjük el a lehető legjobb terméshozamot.
 

Mit foglal magában a Gramix Program?

Többszintű szaktanácsadó programunk figyelembe veszi a talaj termőhelyi adottságait – a tápanyag ellátottságot, a tápelem felvételét befolyásoló fizikai kémiai tulajdonságokat – emellett a műtrágya hatóanyag igényét módosító paramétereket is. A tervezett növény igényével, és az adott termelési és a talajvizsgálati év közötti elővetemények által kivont tápanyag mennyiséggel egyaránt kalkulál.
 
A Gramix Program újszerűsége abban rejlik, hogy nem a talaj tápanyag tőkéjének gyors emelését célozza meg, hanem kisebb műtrágya adagokkal törekszik a megfelelő foszfor és kálium szint fenntartására, ill. a mikroelemekre is többszintű visszapótlási javaslatot nyújt.
 
A kapott tápanyag visszapótlási javaslat alapján az adott növénykultúra számára legideálisabb hatóanyagformát célszerű kiválasztani, és a kijuttatás időzítésével növényünk különböző fejlődési fázisainak megfelelő tápanyag ellátást biztosítani.
 
Személyes tápanyag-gazdálkodási tanácsunkkal teljes technológiai megoldást kínálunk. A Fertilia műtrágyázási technológia alkalmazásával Partnereink így tudatos döntést hozva okszerűen műtrágyáznak, azaz csak annyi és olyan tápanyagot juttatnak ki, amennyit feltétlenül szükséges!
 

>> Hívja szaktanácsadói információs vonalunkat: 06-30/566-5386

 

Milyen termékekre épül a Fertilia technológia?

Műtrágya kínálatunk felöleli a nagy hatékonyságú, egyedi összetételű és mikroelem tartalmú Gramix NPK alapműtrágyákat, a Gramix Starter NPK és UMG MICRO startertrágyáinkat, a folyékony FertiSol és a szilárd mezo- és mikroelem kiegészítésű MASSulfix nitrogén fejtrágyáinkat egyaránt. 
 
Tavasszal a kukorica és napraforgó kelését és a gyökér kezdeti fejlődését gyorsítjuk, ha a mag közelébe mikrogranulált, magas foszfor tartalmú UMG MICRO starterműtrágyát juttatunk ki.
 
A következő fejlődési fázisban a jól oldódó, magas mikroelem tartalmú Gramix Starter NPK a megoldás a szükséges tápanyag biztosítására, aminek optimális dózisa 100-200 kg/ha.
 
A két lépcsős startertrágyázási technológiával elérjük, hogy mindenkor a növény közelébe helyezett, könnyen felvehető tápanyagforrást adjunk.
 
Mindkét műtrágyacsalád tartalmazza a Rizodyne talajaktivátort, mely tápanyagforrást nyújt a talajlakó mikroszervezetek számára, ezáltal a talaj mikrobiológiai aktivitását növelve az ásványi hatóanyagok felvehetőségét javítja. Kutatásaink bizonyítják, hogy a kukorica gyökerének környezetében a Rizodyne hatására 444!-szeresére nőtt a mikrobiális aktivitás az első pár hetes fejlődési szakaszban a kontrollhoz képest!
 
Az őszi és tavaszi vetésű növények nitrogén igényének kielégítésére ideális választás a kultúraspecifikus folyékony FertiSol, melynek minden cseppje hasznosul, és a magas kén tartalmú MasSulfix fejtrágya.
 
Saját gyártású termékcsaládjaink magyar termőhelyi viszonyokra, magyar földre kerültek kifejlesztésre. 
 
Cégünk a rugalmasan változtatható műtrágya összetételek mellett pontos, precíz logisztikával, kedvező fizetési és integrációs lehetőségekkel komplex programot nyújt a Gazdák számára. 
 
„2013 tavaszán a Kukorica Termésversenyen Országos I. helyezést (14,1 t/ha eredménnyel) elért parcellán talajvizsgálat alapján meghatározott, egyedi összetételű Gramix NPK műtrágyát, a vetéssel egy menetben UMG MICRO ZeaStartot szórtunk ki, a nitrogén fejtrágyázást vetéssel és sorközműveléssel egy menetben folyékony FertiSollal valósítottuk meg.” – Kardos Ferenc, családi gazdálkodó, Kardos-Farm Kft.
 
„Eddig is az adott kultúrához leginkább illő műtrágyázási megoldást választottam a Fertilia kínálatából, a még hatékonyabb tápanyag-utánpótlás érdekében jövőre a Gramix program keretében minden táblán talajvizsgálatot végeztetek, így részletes adatok birtokában határozhatjuk meg a Fertilia szakembereivel az optimális műtrágya összetételt” – Kormos Pál, családi gazdálkodó, Kormos Farm Bt.
 
„A Fertilia műtrágyák kiválasztása talajvizsgálati eredményekre alapozva történik: 5 évente talajvizsgálatot végzünk, ez jó támpontot adott tavasszal is a megfelelő Gramix starter NPK kiválasztásához. Emellett az UMG MICRO ZeaStart mellett is letettük a voksunkat. Nekünk bizonyított.” – Hegyi János agrármérnök, Lin-Co Kft.
 
A szakszerűen, tudatosan kialakított tápanyag visszapótlási technológia követése megfelelő hozamot és jövedelmet eredményez az Ön számára is! 
 
Bizonyosodjon meg róla, hívja közvetlen szaktanácsadó információs vonalunkat: 
06-30/566-5386