fbpx

Termeljen többet Omikron-technológiával!

Írta: Szerkesztőség - 2019 április 30.

Az Omikron Kft. már 4 éve gyártja a folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas kultivátort, mely nagy segítséget nyújt szárazság idején. Mért adatok alapján, az ország 2 különböző pontján (Szentgáloskér – Rakamaz) kb. 21-29%-os termésátlag növekedést eredményezett a folyékonytechnológia.

A gépkombináció által a tápanyagpótlás egy menetben történik a sorközműveléssel. A folyékony műtrágya egyenletesebben juttatható ki, mennyisége jobban szabályozható, így a környezetet is kíméli. A tápelemek vízben oldva, a növények számára könnyebben felvehető módon jutnak a talajba. 100%-os hasznosulás! A gép 60-tól 420 liter/ha mennyiségig nagy pontossággal beállítható. Számítógépes vezérlésével, profi szivattyúval, ARAG permetezéstechnológiával ellátva, megfelelő szórásképű szórófejek, lefolyócsövek kialakításával alkalmassá válik a berendezés a talaj felső rétegébe történő bejuttatásra, és alkalmazható lombtrágyázásra is.

omikron

Főbb paraméterek:

• 4-6-8 soros kivitel. A 6 és 8 soros gép hidraulikusan csukható.

• Segédvázra szerelt, 600 és 1000 literes, rotációs technológiával készült nagy szilárdságú műanyag tartály. Segédváz 10,75×15,3 10PR kerekekkel szerelt.

• Bravo180S computerrel vezérelt sebességarányos kijuttatás.

• A kijuttatott folyékony műtrágya nagy pontossággal beállítható, a számítógép vezérlésű P-100 membrán szivattyú alkalmazásával. A szivattyú a tartály feltöltésére is használható.

• A kultivátor kardán-meghajtású, nyomás- és mennyiségszabályozó-egységgel ellátott.

Felhasználóink mondták:

„Bárkinek jó szívvel ajánlom, aki folyékonytechnológiában gondolkodik. Nagyon jó konstrukciójú gép, jól karbantartható, zsírozható minden forgópontja, nagyon masszív, stabil gép. Könnyen, gyorsan állítható. A sebességarányos kijuttatás is teljesen jó. Úgy kiadta, ahogy kellett neki, literre pontosan, nem nagyon volt eltérés. Tökéletes volt.”

Budai Bertalan, Kér – Agro Kft., Szentgáloskér

„Gazdaságunkban az utóbbi 5-6 évben a folyékonyműtrágya-adapteres sorközművelő kultivátorozás kialakítása volt az egyik legészszerűbb, leglátványosabb, és legolcsóbb részköltségű fejlesztés. Jó ár-érték arányú beruházás mellett, nem nagy ráfordítással innovatív és hasznos technológiát csinálni, aminek műszaki hátterét ez a kultivátor biztosítja. A jó ár-érték arány mellett ez egy nagyon jó eszköz a piac többi részével összehasonlítva is.”

Filetóth Ákos, Rakamazi Növénytermesztő Kft,  Rakamaz