Az Év Agrárembere – 2019

  Mint azt a latin idézet is mondja: „Az alkotót az alkotása ajánlja.” Persze, nem lenne ember az ember, ha nem vágyna mások dicséretére, elismerésére. Ilyen jellegű elismerés létrehozására tett kísérletet az Agrotrend Csoport 2014-ben először, amikor díjazni kívánta az év agráremberét. A díjjal olyan gazdálkodók, agrárszakemberek kerülnek a nyilvánosság elé, akik a gazdaság és a társadalom tartóoszlopai, akik már alapvetően rendkívüli teljesítményükkel, ötletgazdagságukkal, céltudatosságukkal, elköteleződésükkel és kitartásukkal sokat tesznek a mezőgazdaságért, és emellett kiemelkedő közéleti munkájuk, társadalmi szerepvállalásuk.

  Egy díj rangja és hitelessége annál nagyobb, minél jobban meg tudja őrizni függetlenségét, és valóban csak a teljesítményre fókuszál, sőt, a széles nyilvánosság aktív bevonása még inkább növeli a díj értékét. Az Év Agrárembere megtisztelő címre ezúttal is 10 különböző kategóriában lehetett jelöltséget szerezni:

  • Agrárgépészet
  • Agrárinnováció
  • Állattenyésztés
  • Feldolgozó-élelmiszeripar
  • Fenntartható gazdálkodás
  • Fiatal gazda
  • Jövő agrárszakembere
  • Kertészet
  • Növénytermesztés
  • Növényvédelem

  A zsűri a jelöltek közül három személyt választott ki, ők kerültek majd megmérettetésre, és a nagyközönségnek is lehetősége van rájuk szavazni 2020. jan. 20-ig. A közönségdíj győztese az a személy, aki a legtöbb szavazatot kapja a közönségszavazás során.

  Artificem commendat opus

  Már a hatodik díjátadó előtt állunk, és elmondhatjuk, mára a díj egy presztízs eseménysorozat lett, és célját is elérte. Széles körű figyelem kíséri mind a kiválasztás folyamatát, mind a nagyszabású gálarendezvényt. Mára olyan nevek fémjelzik a díjat, mint Kujáni Lászlóné Cser Olga (2014), Zsigó György (2015), Dr. Csikai Miklós (2016), Mutsy Árpád (2017) és Ledó Ferenc (2018).

  A szakmai zsűri legutóbb Ledó Ferencet, a FruitVeb elnökét választotta meg Az Év Agráremberének, aki így nyilatkozott a tavalyi elismerésről: „Egy dologban feltétlen megerősített. Az a tevékenységet, amit a szakma érdekében végeztem 40 évig, folytatni kell, és remélem, még több követőm lesz, hiszen nagyon jó szakemberek vesznek minket körül, csak a közösségi életbe nehéz őket bevonni.”

   

  Az Év Agrárembere 2019
  Az Év Agrárembere Díj legutóbbi díjazottja Ledó Ferenc volt, az elismerést Mátrai Zoltántól, a rendezvény főszervezőjétől vehette át.

   

  Agrárvilág estje

  Egy nagyszabású, 250 fős, díszvacsorával egybekötött gála keretén belül vehetik át a kategóriák győztesei az elismerésüket, febr. 8-án, Egerben. „A gálaest az „Agrárvilág estje” címen kerül megrendezésre, ahol a jelölteken kívül az agrárvilág prominensei is részt vesznek majd. A rendezvény fénypontja lesz, mikor a 70 fős zsűri a helyszínen visszavonul, és a kategóriagyőztesek közül megszavazza az abszolút győztest, azaz Az Év Agráremberét” – nyilatkozta Mátrai Zoltán, a rendezvény főszervezője.

  A 20 éves főtámogató

  „Komoly piaci pozíciókat szereztünk Magyarországon, így olyan társadalmi szerepvállalásból is ki akarjuk venni részünket, ami az üzleti érdekeken túlmutat. 2020-ban ünnepeljük magyarországi jelenlétünk 20. évfordulóját, ez előtt is szeretnénk tiszteletünket tenni azzal, hogy egy ilyen színvonalú szakmai rendezvény támogatunk. A társadalmi szerepvállalás csak akkor tud sikeres lenni, ha azt megalapozza egy szakmai elkötelezettség és sikeresség, tudás és színvonal. Ez teremti meg mindennek az alapját, azt a szabadságot, ami alapján a társadalmi szerepvállalásban is komoly szerephez juthatnak. A SAATEN-UNION Hungária Kft. és a RAPOOL Hungária Kft. is így működik” – Blum Zoltán, ügyvezető.

  Szavazni a verseny honlapján lehet, amelyet elérhet ITT.

  Sándor Ildikó

  Az év agrárembere - jelöltek