fbpx

Az Év Agrárembere 2020 döntőse: Fülöp Gábor

Írta: Szerkesztőség - 2021 április 20.

A karcagi születésű Fülöp Gábor a középiskola után a Debreceni Egyetemen agrármérnöki diplomát szerzett. A karcagi TSZ-ben kezdett dolgozni, majd vállalkozó lett. Jó kapcsolatteremtő képessége révén nagy termelői ismertségre tett szert, és 1991-ben megalapította az Agrosprint Kft.-t. 2002-től zöldség- és gyümölcskereskedelmi exportra tért át, majd feldolgozó- és fagyasztó üzemet épített.

 

Fülöp Gábor, Feldolgozó-élelmiszeripar kategória
Fülöp Gábor, Feldolgozó-élelmiszeripar kategória

 

2005-ben megalapította az Agrosprint román leányvállalatát, amely fagyasztott termékek értékesítésében mára a román piac vezető vállalata lett. Alapító tulajdonosként elmondhatja, hogy stratégiai sikerének eredménye, hogy az idén 30 éves Agrosprint Zrt. a magyar hűtőipar vezető vállalata, amelyet annak menedzsmentjével vezet a mai napig. Ékes bizonyítéka ennek, hogy 2020-ban újra beválasztották a 100 legnagyobb értékű magántulajdonban lévő vállalkozás közé. A cégcsoport ma már 400 főt foglalkoztat, 18 milliárdos árbevétellel az Agrosprint Európa legnagyobb csemegekukoricát gyártó üzeme lett. Vállalatánál a gyártáshoz szükséges zöldségalapanyag termesztése 7 000 ha-on történik, a termelés szervezésében közel 500 termelővel dolgozik. Az általa stratégiai szinten irányított termeltetési részleg 2019-ben visszatért az állattenyésztéshez és zöldségfeldolgozás melléktermékének hasznosítására húsmarhatelepet vásárolt, amely 500 darabos szarvasmarha-állományt számlál. 80%-os exportértékesítés révén az Agrosprint neve Európa-szerte ismert az iparágon belül, amelyet Fülöp Gábor, mint tulajdonos hosszú évek alatt épített fel, a korrekt üzleti magatartásának köszönhetően.

Tagja az Európai Kukorica Terméktanácsnak, és stratégiai meglátásaival segíti annak munkáját. Kiemelten támogatja a sportegyesületeket, Abádszalók, Nyírlugos és Karcag települések iskoláit. Városi alapítványokon keresztül támogatja a kultúrát, a helyi katolikus egyházat. Segíti a Karcagi Kórház eszközbeszerzéseit. Társadalmi szerepvállalását Karcag város Pro-Urbe Díjjal jutalmazta.

 

Válasszuk ki együtt az Év Agráremberét! Szavazzon Ön is ITT!