Oktató- és látogatóközponttal bővült a gödöllői Haszonállat-génmegőrző Központ
Új oktató- és látogatóközpontot avattak a hazai piacon az idén közel 100 ezer őshonos naposcsibét értékesítő gödöllői Haszonállat-génmegőrző Központban.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreÚj oktató- és látogatóközpontot avattak a hazai piacon az idén közel 100 ezer őshonos naposcsibét értékesítő gödöllői Haszonállat-génmegőrző Központban.
A sertéságazat szereplői bíznak abban, hogy az állami költségvetés teherbíró képességének erősödésével a tőkehúsok és a hústermékek is a kedvezményes forgalmiadó-kulcs alá kerülnek.
Az alapvető élelmiszerek, köztük a baromfihús és az étkezési tojás áfacsökkentése segítheti leginkább a legális ágazati szereplők hosszú távú működését a Baromfi Termék Tanács (BTT) szerint.
Régi időkben közismert volt, ma egyre többen fedezik fel újra, hogy a magyar szürkemarha húsa kiváló.
Tudja-e, hogy a tehén hány liter nyálat termel egy nap?
A sertésstratégia célja, hogy az ágazatot az alapoktól tegye rendbe, ennek egyik lépése, hogy az élő és félsertés jelenlegi 27%-os áfa kulcsa 2014. január 1-jétől 22% ponttal, 5%-ra mérséklődik.
A VHT, valamint a Hússzövetség arra kéri az Országgyűlést, hogy a 2014-es adótörvényekről szóló döntésekor vegye figyelembe a sertéshús és hústermékek áfájának 5 százalékra való csökkentésére vonatkozó kezdeményezésüket.
A sertések reprodukciós és légzőszervi szindrómája (PRRS) ma már nem egy rejtélyes vírus okozta betegség.
A feketegazdaság aránya becslések szerint 30-35 százalék az ágazatban, az ilyen tojás jelentős mértékben importból származik.
Az állategészségügyi szolgálat működését Magyarországon 1888-ban, 125 éve szabályozták először.