Bőséges szőlőtermést jósoltak a Bországgyűlésen Ópusztaszeren
Ha a következő hetekben nem sújtja komoly fagy a szőlőket, idén vidám szüret várható, s bőségesen lesz bor.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreHa a következő hetekben nem sújtja komoly fagy a szőlőket, idén vidám szüret várható, s bőségesen lesz bor.
A tokaji aszú és a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék hungarikum díjat kapott kedden.
Kiemelkedő évjárat lesz a 2013-as Tokaj-Hegyalján, az új borvidéki rendtartási minőségi követelményeknek is megfelelő első palack aszú 2016-ban kerülhet a boltok polcaira.
A tradicionális hazai szőlőfajtákra épül a 9. Magyar Borok Bálja menüjéhez összeállított borsor.
A végéhez közeledik a szüret a tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken, az idén kiemelkedő a szőlő, illetve az aszú minősége, a térség legnagyobb szőlőfelvásárló és borászati cége, az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház (TK) Zrt. pedig egyre inkább a minőségre helyezi a hangsúlyt.
Interjú a Borászok Borásza díj alapítójával, Rókusfalvy Pállal.
A bor sokkal több, mint egy mezőgazdasági termék: az országimázs része, stratégiai terület.
Mennyiségre jó, minőségében a korábbi évekétől elmaradó a soproni borvidéken az idei termés, ám a keresleti piacnak köszönhetően a felvásárlási árak emelkedtek..
A sikeres repcetermesztés érdekében a legapróbb részletekről sem szabad megfeledkezni.
A tavalyi csapadékos ősz kedvezőtlen hatással bírt a vessző beérésekre, az idei hűvös tavasz pedig késleltette a fakadást, a szőlőtermelők tehát jelentős hátránnyal indultak.