agrártámogatás

Az előlegfizetéssel a gazdáknak az őszi munkák zavartalan elvégzéséhez nyújtanak segítséget.
A tartós fejlődés, jövedelmezőség növekedésének alapfeltétele a termelékenység javulása, amiben döntő az elmúlt években felpörgött agrárhitelezés.
A vágómarha exportnak a 10-20 százalékát az osztrák és a horvát piacra irányuló kivitel adja
Új támogatási konstrukciót dolgozott ki az agrártárca a méhészek számára.
Generációváltás közelről, mégis más szemszögből.
A változtatás egyebek mellett az ügyfélnyilvántartás tartalmát és határidőket is érint
A NAK tájékoztatót adott ki az anyajuhok utáni kiegészítő támogatásról
A mezőgazdaság volumene 2018-ban is növekedett: a növénytermesztés kibocsátása 2,6, az állattenyésztés pedig 5,7 százalékkal múlta felül a megelőző évit
Az Európai Unió 2021-2027 közötti Közös Agrárpolitikájában (KAP) az uniós kifizetések szerkezete nem, viszont az igénybevételi, valamint a végrehajtási szabályok várhatóan bonyolultabbá válnak.
A magyar agrárüzemek 75 százaléka veszteségesen gazdálkodna támogatások nélkül.
Az Európai Bizottság rendeletének módosítása értelmében 2018-tól a termelő ökológiai jelentőségű területeken tilos a növényvédőszerek-használata, így az ökológiai jelentőségű másodvetéseken is.
Az agrártámogatás nem önmagáért van, a mezőgazdaság jövedelmezőségének növelésén túl a közjót szolgálja Magyarországon és az Európai Unióban is.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - a Földművelésügyi Minisztérium (FM) háttérintézménye - felkészült az idei egységes támogatási kérelmek befogadására, az elektronikus felület április 7-én nyílik meg.
A 2015-ös év a támogatások igénylése szempontjából tanulóév volt, mind a gazdák, mind a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal számára - mondta Czerván György pénteken Harkányban tartott gazdálkodói konferencián.
A közvetlen agrártámogatásra szánt tavalyi összegek több mint felét, 240 milliárd forintot már kiutalt a gazdáknak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), és a nyár elejéig mindenki megkapja a támogatást.
A következő években több EU-forrás jut a vidéki élet vonzerejének növelésére.
Megjelent az egységes területalapú támogatás összegéhez kötött támogatás felső szintjének megállapításáról és a mezőgazdasági munkahelyteremtés elősegítéséről szóló határozat csütörtökön a Magyar Közlönyben.
A Magyarországra jutó uniós agrártámogatások 1,9 milliárd euróval (587 milliárd forinttal) nőnek a 2014 és 2020 közötti időszakban, ezen belül elsősorban a közvetlen támogatások összege emelkedik.
A Gazdálkodói Információs Szolgálat (GISZ) támogatására idén 6,1 millió euró, de legfeljebb 1 milliárd 812 millió forint vissza nem térítendő támogatás fordítható - az erről szóló vidékfejlesztési miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.
Jelentős összeg, mintegy 35 milliárd forint jutott ebben a kormányzati ciklusban a fiatal gazdák induló támogatására - közölte Bitay Márton, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földprogramért felelős államtitkára a Fiatal Gazda Konferencián pénteken Budapesten.