bivaly

A tárca a támogatási konstrukció 2019. évi működésére 700 millió forintot különített el
Korábban a gazdák elsősorban a bivalyok fizikai erejét használták ki (nem véletlenül született a kifejezés: „bivalyerő”), manapság sokkal inkább a különlegessége, valamint a bivalyhús és a -tej mennyisége, valamint a turisztikai látványosság a fő szempont.
Magyar szürke szarvasmarhák, bivalyok, racka juhok és nóniusz lovak legelnek a debreceni Nagyerdőben, ahol szombaton nyitották meg a Magyar nemzeti parkok hetét.
Tejtermelő bivalytelepet adtak át 330 millió forint beruházással pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron. Az olasz-magyar tulajdonú Italiagro Kft. tervei szerint az ott tartott állatok tejéből mozarellát és más termékeket készítenek elsősorban a belföldi választék bővítésére.
V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára május 8-11. között a Magyar Bivalytenyésztők Egyesületének meghívására munkalátogatáson járt az olaszországi Campania tartományban.
Alapkőletételi ünnepséggel megkezdődött egy bivalytelep komplexum építése pénteken Mezőtúron. Az olasz-magyar tulajdonú Italiagro Kft. több éve érlelt tervei szerint az ott tartott állatok tejéből mozarellát, az olasz eredetű porcelánfehér színű, lágy gyúrt sajtot készítenek elsősorban a hazai választék bővítésére.
Bivaly, magyar szürke marha és holstein-fríz egyedek húsvizsgálati eredményei.