borvidék

A korai érésű szőlőkből készült boroknál már elmondhatjuk, kedvezett az időjárás a minőségnek.
A pénzintézet Kadarka néven összeállított egy speciális, kifejezetten a borászok igényei alapján kialakított termékcsomagot.
Rekordszámú, összesen 539 nevezés érkezett az ország valamennyi borvidékéről a tizenhetedik alkalommal rendezett Országos Syngenta Borversenyre.
„Aki a ’legjobbról’ beszél, az máris vétkes a túlzó beszédben”
A magyar borászat minőségi korszakváltás időszakát éli, az elmúlt években megteremtődött a lehetőség a minőségi és mennyiségi továbblépésre az ágazatban ...
Az újjászületését élő Somlói borvidék május első hétvégjén tartja nagyaszabású szezonyitó eseményét 15 neves pincészet részvételével.
A 2013 őszén elindult felmérés első szakaszában a cég ültetvényellenőrei 1100 hektár területen, csaknem 3600 parcellán már elvégezték a munkát.
Ma már úgy gondolom, hogy 2014 a szőlészetekben, gyümölcsösökben egy nagyon tanulságos évet idéz fel.
A szekszárdi az egyik leggyorsabban fejlődő magyar borvidék, kiváló nemzetközi és hazai eredményekkel - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken Szekszárdon, amikor megnyitotta a város szüreti fesztiválját.
Szinte minden ültetvényben megjelent a lisztharmatfertőzés a szekszárdi borvidéken, ahol a szakemberek szerint jelentős terméskieséssel és megnövekedett növényvédelmi költséggel számolhatnak a szőlészetek.
Az Egri borvidék minden jelentős pincészete, csaknem negyven borászat várja a közönséget az Egri Bikavér Ünnepen Egerben, az Érsekkertben július 10. és 13. között - közölte az egri hegybíró szerdán.
Átfogó felmérést készít a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidékről az év végéig a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa.
Magyarország legnagyobb hagyománnyal rendelkező bormustráját, a XXXV. Országos Borversenyt az idén a móri borvidéken rendezi a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) június 23-24-én - közölte a HNT kedden az MTI-vel.
A jégesők ellen védő talajgenerátor-rendszert telepített május elején az Egri Borvidéken az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa.
Heteken belül megkezdődik a tokaji borvidéken a termőhely-felmérés második szakasza.
Idén 25 borászat képviselteti magát egy-egy Egri Csillaggal és Egri Bikavérrel a 3. Egri Csillag Fesztiválon, amelynek csütörtöktől szombatig az egri vár ad otthont.
Bizakodással tekint a jövőbe az a gazda, aki szőlőt telepít, és amikor egy borvidéki kutatóintézet fajtagyűjteményt telepít, az azt sugározza, hogy a borvidéknek is van jövője.
A Bayer CropScience 2014. február 25-én a Kunsági Borvidék közepén fekvő akasztói Halascsárdában tartotta meg Szőlő szimpóziumát, ahová a környék lelkes szőlősgazdái nem...
Tíz magyarországi pincészet borai mutatkoznak be március 4. és 6. között az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) kongresszusán Budapesten - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az MTI-vel kedden.
A két borvidék legnevesebb termelői, összesen 25 pincészet mutatja be bikavérjeit pénteken Budapesten az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj elnevezésű, a nagyközönség számára is nyitott kóstolón.