burgonya

A vetésváltás jelentősége, az elővetemény hatása a kórokozókra, kártevőkre és a gyomosodás mértékére.
Mechanikus gyomirtás bármely kultúrában.
Egy-egy ország burgonyatermesztésének fokmérője az elért termésátlagok mellett mindig az, hogy a jelentkező igényeket milyen mértékben és milyen minőségi színvonalon tudják a termelők kielégíteni.
Már tavasz elejére eltűnhet a magyar termelésű burgonya a hazai boltokból, vagyis őszig már az importot fogjuk enni. A szomorú kilátások mögött az ágazat szakadatlan hanyatlása áll.
Tesztelés indul! Burgonyatermelő biogazdák részvételével zajló műhelymunkával indult a Solace EU Horizont 2020 projekt
Kiskunhalasi szakmai és fajtabemutató a Bács Gazda-Coop szervezésében
70 éve még évente csaknem 3 millió tonna krumplit termelt Magyarország.
Immár harmadik alkalommal rendezte meg fajtabemutatóját Szerbiában, a Vajdaság középső részén fekvő Topolya községben a Bács Gazda-Coop Kft.
A burgonyatermelés napjainkban tiszteletreméltó tevékenység
A magyarországi Sárvári-család három nemzedéke évszázados nemesítői munkával világszinten páratlan burgonyafajtákat alkotott, létrehozva a biológiai Perpetuum mobile-t, azaz örökmozgót.
Mint különszámunk több más, a durumbúzával foglalkozó cikkéből is kitűnik, e kalászosféleség termesztése nemcsak szakértelmet, hanem gondos körültekintést is igényel.
Van megoldás burgonyavírus ellen
A gyulladásos bélbetegségek gyakoriságának emelkedése az utóbbi évtizedekben ijesztő méreteket öltött nemcsak hazánkban, de az egész nyugati...
Az elmúlt évek sorközművelő kultivátorokkal kapcsolatos gépfejlesztései
24 tonna címkézetlen burgonyát foglalt a NÉBIH Egy lengyel rendszámú kamionban 24 tonna teljesen jelöletlen burgonyát zároltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonság Hivatal (NÉBIH) szakemberei. A foglalásra a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának szervezésében tartott EKÁER ellenőrzésen került sor. A lefoglalt tételt az érintett vállalkozó a hatóság jelenlétében megsemmisíttette.
Kertészeti különszám a zöldség- és dísznövénykultúrák növényvédelméről, hatékonyságjavító tippekkel.
A magyar burgonyatermesztésre nehéz idők járnak. Az 1990-es évtized elejére megtorpant a múlt század 70-es éveiben elkezdődött, a termesztés- és tárolástechnológiában, valamint a biológiai alapokban végbement fejlődés, amelynek eredményeképpen termésátlagaink a korábbiaknál magasabb szinten stabilizálódtak, a minősített vetőgumó felhasználásának aránya 40%-ot meghaladó szintre emelkedett. Helyzetünket jelenleg is a tartós válság jellemzi, amely az ökológiai lehetőségeinknél lényegesen alacsonyabb termésátlagokban, a megbízhatatlan piaci minőségben, a magas fajlagos költségszintben, a feldolgozóipar teljes megszűnésében, és ezzel összefüggésben a kiszámíthatatlan piaci viszonyokban jut kifejezésre.
A Cuproxat FW hazai bevezetése 1993-ban új kategóriát teremtett a rézkészítmények piacán. A hárombázisú réz-szulfát hatóanyag már önmagában egyedivé tette a terméket, az újdonság erejét pedig tovább fokozta a rendkívül kis szemcseméret és a folyékony szerforma együttese.
A Cuproxat FW hazai bevezetése 1993-ban új kategóriát teremtett a rézkészítmények piacán.
„Hal helyett hálót” adott 53 településnek az Élelmiszerlavina