genetika

Csehország egyre fontosabb kereskedelmi partnere Magyarország, amit jelez az is, hogy évről-évre mind több hazai vállalat jelenik meg a brnói vásárokon.
Az új intézmény egységes szemlélettel, hatékonyabban szolgálja a génmegőrzés ügyét
Kanadában 2016. január 1.-én új szabályozás lépett életbe
A magyar állattenyésztésnek nagy lehetősége a mangalicafajta, fontos a magyar genetikai állomány megőrzése.
A szakemberek lelkiismerete megszólította a gazdákat a mezőgazdasági növények környezetbarát termesztésére.
A Kárpát-medence Európa egyik legrégebbi mezőgazdasági kultúráját őrzi
Célunk, hogy olyan takarmányt itassunk, amivel csökkenthetjük a felnevelés időtartamát és ezáltal a költségét úgy, hogy mindez ne menjen a későbbi...
Budapesten 2018. március 14-én átadták a Jedlik Ányos-díjakat...
A genetikailag módosított növényekkel kapcsolatos, évek óta folyó vitához szólt hozzá a New York Times vezető amerikai lap az elmúlt évek GMO-val kapcsolatos tapasztalatai összefoglalásaként. Ebből idézünk néhány kérdést, amelyek megvilágíthatják a GMO körüli viták és a gyakori, homlokegyenest eltérő vélemények okait.
A SPACE Állattenyésztési Kiállítást idén 30. alkalommal kerül megrendezésre szeptember 13 - 16. között a Bretagne-ban található Rennes városában.
A Vidékfejlesztési Program keretében újabb két pályázati felhívást jelentetett meg a Miniszterelnökség 2015. december 29-én. A felhívások az állattenyésztési és növénytermesztési ágazatban a genetikai állomány megőrzését, fenntartását előtérbe helyező gazdálkodókat hivatott támogatni. Az állattenyésztők ennek keretében 14 milliárd forintra, a növénytermesztők 3,8 milliárd forintra pályázhatnak.
Az EP-szakbizottság megszavazta a GMO-tilalom lehetőségét kiterjesztő jogszabály-módosítást
A hazai sertésállomány évről évre fogy. A fogyás okát számtalan tényező okozza, amit már a 2012- ben meghirdetett sertésprogram is igyekezett orvosolni, de az eddigi...
Régi időkben közismert volt, ma egyre többen fedezik fel újra, hogy a magyar szürkemarha húsa kiváló. A minőségi hús előállításának többletköltségét és a húsminőség...
– elvi megfontolások, gyakorlati lehetőségekAz elmúlt hetekben adott ki egy közleményt az egyik legismertebb genetikailag módosított szervezetek (GMO-k) előállításával...
Az emberi és állati lét egyik legfontosabb feltétele, a levegőn kívül, a táplálék (benne a víz!), amit naponta fel kell venni.
Az utóbbi évtizedekben a magyarországi állatállomány folyamatosan csökken, a szarvasmarha-tenyésztés és a tejpiac is megélt már egy-egy válságot, ennek ellenére kiemelkedően jó hírekkel is tud szolgálni az ágazat egyik szereplője, a Génbank-Semex Magyarország Kft.
A mai kedvezőtlen gazdasági és időjárási helyzetben csak az tud nyereségesen termelni, aki a jó minőségű nagy termést a lehető legkisebb ráfordítással képes realizálni.