hatóanyag

Az Európai Bizottság visszavonta a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil rovarölő szer hatóanyagok engedélyét
A megszokott gyakorlatorientált személettel készül az AGRYA és a NAK a méltán népszerű Fiatal Gazda Napok megrendezésére novemberben.
Az Agroblen termékcsalád tagjai különleges feltáródási technológiával rendelkező alapműtrágyák.
Minden gyomirtási mód sikerének vannak, illetve lehetnek külső – talajminőség, időjárás – tényezői, de könnyen hibázhat a termelő is a gyomirtás időzítésével, a túl rövid tartamhatás választásával vagy akár a gyomviszonyok félreismerésével.
A Calciprill® termékcsalád alkalmazása esetén az elvárás a terméseredmények és ezáltal a realizált haszon maximalizálása.
A rendezvényre 43 ország 850 küldötte érkezett, hogy megvitassák a repcetermesztés jövőjét.
A maggal és talajból terjedő betegségek ellen leghatékonyabban csávázással védekezhetünk. Erre kínálunk megoldást!
Szántóföldön már kevesebb a növényvédelmi teendő, de ha van, akkor azt nagyon célirányosan, hatékonyan (pl. belógatószárral) kell elvégezni.
Az FMC gyomirtási megoldásai metezaklór-mentesek, így a döntéshozót nem korlátozzák használatukban.
Kalászos vetőmag rovarölőszeres csávázására kizárólag a SIGNAL 300 ES használható. A készítményt drótférgek és egyéb talajlakó lárvák ellen fejlesztették ki, könnyen kezelhető emulziós formulációja és remek színe is segít jól használhatóvá tenni.
A Syngenta totális gyomirtó szere, a Medallon Premium a tarlókezelés hatékony eszköze; akár a parlagfűmentesítés költségkímélő megoldása is lehet.
A tapasztalat azt mutatja, hogy az cselekszik körültekintően, aki okszerűen legalább két gombaölős védelmet biztosít a gabonájának; a durum és magas minőségi cél esetében ez a szám inkább három.
Nehéz, de megoldható a védekezés az Erwinia amylovora ellen.
Rovarölőszeres csávázás „újragondolva”!
Február vége felé jártunk, és éppen a Liszt Ferenc reptér „szájkört”-nek nevezett csarnokában nézelődtem.
A tavalyi év időjárása a kukorica-gyomirtásban is kihívások elé állította a termelőket.
Eljárások a tavaszi időszakban az áttelelő kórokozók és kártevők ellen
Mi a titka a világ 5. legnagyobb agrártechnológiai vállalatává nőtt FMC-nek?
A napraforgó a legolcsóbban előállítható olajosnövényünk, 700 ezer hektár körüli (bár csökkenő) termőterületével még mindig beelőzi a repce- és szójatermesztés volumenét
2018-ban kimagasló volt a repcevetési kedv. Óriási felületen került a földbe a legismertebb káposztafélénk, azonban a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt a kelés sok helyen rosszul ment végbe vagy el is maradt.