kárenyhítés

Fele annyi jégkárt jelentettek hazánkban a gazdálkodók, mint a védekezés nélküli utolsó évben.
Magyarországon az idei kárenyhítési évben az ország egész területén aszályhelyzet volt, így a jogosult érintett termelők részesülhetnek kárenyhítő juttatásban.
A határidőre be nem fizetett összeg adók módjára behajtandó köztartozásnak minősül.
Tájékoztatás a kárenyhítő juttatás iránti kérelemmel kapcsolatos biztosítási szerződésekről.
Az Agrárminisztérium felhívja a 2018. kárenyhítési évben aszálykárt szenvedett termelők figyelmét, hogy megjelent az agrárminiszter aszályközleménye, adta hírül az AM Sajtóiroda.
Már csak két napja van a gazdáknak-gazdaságoknak, hogy bejelentsék a nyáron elszenvedett károkat.
Az agrárkár-enyhítési rendszerben tagsággal rendelkező termelőknek 2018. szeptember 15-ig meg kell fizetniük...
A Magyar Államkincstár (Kincstár) felhívja a kárenyhítési kockázatközösségben tag mezőgazdasági termelők figyelmét, hogy 2018. szeptember 15-ig...
A mezőgazdasági káreseményeket, mint például a jégeső-, vagy a belvízkár, a bekövetkezéstől számított 15 napon belül kell bejelenteniük az agrár-kárenyhítési rendszerben tag gazdálkodóknak.
A már lezárt agrárkár-enyhítési eljárásokhoz kapcsolódóan a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a március 31-i határidőig.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) az elmúlt hetekben határozatban értesítette a kárenyhítési kockázatközösség tagjait a kárenyhítési hozzájárulás-fizetési kötelezettségükről.
A kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a mezőgazdasági termelők időjárási kockázatokkal szembeni kitettségét mérsékelje, és a kár mértékét enyhítse.
A mezőgazdasági termelés kockázatokkal teli. Jöhet árvíz, belvíz, aszály, fagy, vihar, ami elviheti a termést. 2011 végéig bizonyos kockázatokat díj ellenében...