készítmények

Komplex Huminisz technológiára alapozott készítményekkel növelhetjük a szőlő természetes ellenállóképességét, a biotikus és az abiotikus stressz hatásokkal szemben.
Eljárások a tavaszi időszakban az áttelelő kórokozók és kártevők ellen
2018-ban kimagasló volt a repcevetési kedv. Óriási felületen került a földbe a legismertebb káposztafélénk, azonban a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt a kelés sok helyen rosszul ment végbe vagy el is maradt.
Óvjuk, tápláljuk 2019-ben is a termőtalajaink egészségét
A növénykondicionáló-készítmények többségét humuszanyagokat tartalmazó termékek adják, amelyeket három csoportba sorolhatunk...
Most van idő, érdemes elvégeztetni a talajvizsgálatot!
Az uniós és hazai támogatásoknak is köszönhetően 2014 óta egyre több gazdálkodó foglalkozik szójatermesztéssel
Az idei ősz eddig hasonlóan alakul, mint az elmúlt években már hozzászokhattunk. Meleg szeptember és október, őszi gyomok sehol, csak a nyáriak jelentek meg a már kikelt vetésekben.
Idén augusztusban két helyszínen Polgárdiban és Zagyvaszántón rendezték meg a Phylazonit technológiai bemutatóját, ahol a szakmai információkat...
Gabonafélék legjelentősebb gombabetegségei a következők. Fuzáriózis – Giberella zea/Fusarium graminearum, Giberella avenacea/Fusarium avenaceum;...
A növényi mérgekkel fertőzött takarmányok szabályosan lerabolják a telepi állatállományok produktivitását; a gyorsan terjedő...
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) most dobozos világos söröket tesztelt Szupermenta-projektjében úgy, hogy a vizsgálatból az...
A fotoszintézis, és ezáltal minden anyagcsere folyamat - beleértve a vízháztartást is - alapja a napfény. A túlnyomórészt nyári időszakban tapasztalt...
Néhány éve még extenzív-intenzív repcetechnológiák versenyeztek egymással, és a kérdés inkább az volt, ki mennyit hajlandó költeni a repcéjére, és...
A szőlő sárgaság betegségeket fitoplazmák okozzák, amelyek sejtfal nélküli baktériumok és a fertőzött növények háncsszöveteiben élnek, telelésük...
A BIOMIN válasza a fenyegetésre: az egyetlen regisztrált biológiai inaktivátor
A kukoricaszár mennyisége hazánkban 10-13, estenként 14 millió tonna, csuhéval, csutkával együtt 15-16 millió tonna, a búzaszalma mennyisége 4,5-7,5...
A modern élelmiszergazdaság, benne a növénytermesztés az emberi lét fenntartásának alapjait megteremtő nemzetgazdasági ágazat, mely az ember által...
A bőrszövet erősítése aszály idején bioaktív anyaggal
Az utóbbi évtizedben jelentős változások zajlanak a szántóföldi növénytermesztés területén úgy világszerte, mint hazánkban