kormány

Manapság sok gyártó-forgalmazó a precíziós mezőgazdaság hívószavával próbálja Önöket, termelőket magához csábítani. Mindenki csodákat ígér, ha az általuk kínált eszközöket vásárolja meg valaki.
A vártnál sokkal többen nyújtottak be mezőgazdasági és élelmiszeripari nagyberuházásokra pályázatot.
17 milliárd forint az éves keret a 2020-2030 közötti időszakban.
2019. év elejétől több újabb termékkel bővül a népegészségügyi termékadóval (neta) terhelt termékek köre, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara honlapján.
Csak a mezőgazdaságban 50 milliárd a tét – de védelmet kapnak más ágazatok, a lakosság is
A sertés állatjóléti támogatások folyósítására a költségvetésben több mint 10 milliárd forint forrás áll rendelkezésre.
Világszerte az elmúlt ötven évben 90 százalékkal csökkent a termőföld mikroorganizmus-tartalma, azaz 10 százalékra esett vissza.
A NAVIGATOR classic gépcsalád megbízható, ismert műszaki megoldásokkal egy stabil gépet biztosít az igényes kis-közepes gazdaságoknak.
Gyors – precíz – egyszerű: a legújabb vontatott permetező!
A szervestrágya-szórást a kiszórandó szerves- trágya nagy volumene miatt ól szervezett logisztikával szükséges elvégezni.
Nem lesz „hatósági ár” a termőföldek eladásakor, és lesz fellebbezési lehetőség a települési agrárgazdasági bizottságok ajánlása ellen.
A létesítményt 600 négyzetméteres épületben alakították ki, ahol 3,4 tonna kapacitású szárítóberendezést állítottak üzembe.
A mezőgazdasági technológiák fejlődése már régóta túlmutat a személyautókon.
A kormány benyújtotta a fúrt kutakra vonatkozó engedélyezési moratórium meghosszabbítására irányuló javaslatát az Országgyűlésnek...
A bemutató helyszínéül kiválasztott szántóföld – a több mint egyhónapos szárazság következtében – nem adott éppen ideális körülményeket a szántás...
Az ágazat jövője szempontjából a szőlőültetvények telepítését a Kormány stratégiai fontosságúnak tartja, hiszen kiváló minőségi bor csak magas minőségű szőlőből készíthető
Eddig mintegy 1,2 milliárd forint került kiutalásra.
A Földművelésügyi Minisztérium tisztában van a nemzetközi és hazai tejpiacon zajló kedvezőtlen piaci folyamatok súlyosságával.
Budapest, 2014. december 2., kedd (MTI) - Az elmúlt napok szélsőséges időjárása komoly károkat okozott az erdőkben; Bitay Márton, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára a Pilisben a helyszínen tájékozódott a természeti csapásról - tájékoztatott a tárca kedden.
Magyarországon versenyképes tejágazat jött létre, amit a kormány tovább akar erősíteni.