meggy

A meggytermelőket és egészségünket egyaránt segítené, ha több meggyet ennénk.
Keressük Magyarország Legszebb Birtokát - 8.nap 3. birtok
Magyarország az Európai Unió második legnagyobb meggytermelője Lengyelország után
Keressük Magyarország Legszebb Birtokát - 5. nap 1. birtok
Meggyszakmai konferencia 2019. június 7-én, pénteken és 8-án, szombaton.
A globalizált és felgyorsult világban a fajtainnováció üteme is jelentősen felgyorsult!
Itthon a Magda, a dél-amerikai régióban az Alex a nyerő.
A Keceli Meggyfesztivál meglepő módon a meggyről szólt – látszólag.
A 14,5 ezer hektáron termelt meggy a második legfontosabb gyümölcskultúránk az alma mögött, cseresznyét pedig mintegy 2,5 ezer hektáron termesztenek.
Összefoglaló a Sumi Agro Kft munkatársának információi alapján.
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a gazdálkodók figyelmét arra, hogy 2014. október 7. napjáig van lehetőség a meggyfeldolgozás általános csekély összegű támogatásának igénybevételéhez szükséges, N0397 számú ?Feldolgozási támogatási kérelem? nyomtatvány benyújtására.
Vissza nem térítendő általános csekély összegű támogatást vehetnek igénybe a termelők a meggy többlettermés feldolgozása és a feldolgozott meggy piacról történő ideiglenes kivonása céljából a földművelésügyi miniszter hétfői rendelete alapján.
A korai cseresznyék május végén leértek, ellenben teljességében díszlett a húsz esztendeje telepített Piramis meggy és az óriás méretű Carmen cseresznye.
A károsítók monitoringja és előrejelzése alapvető eleme kell, hogy legyen a növényvédelmi gyakorlatnak. A termelők döntés-előkészítésében a helyi megfigyeléseknek van a...
A tavalyihoz képest mintegy felével kevesebb kajszibarack termett az idén Tolna megye legnagyobb kajsziültetvényén működő kisvejkei Danubia-Frucht Szövetkezetnél - közölte a szövetkezet elnöke az MTI-vel.
Etikus magatartást kér tagjaitól a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), annak nyomán, hogy a kamarai tagok jelezték: egyes gyümölcsfélék - különösen a meggy - esetén bizonyos felvásárlók az árat nem egyértelműen határozzák meg.
A Földművelésügyi Minisztériumhoz fordult segítségért a térségben jelentkező meggyértékesítési gondok miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Agrárkamara - közölte a szervezet elnöke szerdán az MTI-vel.
Az enyhe tél miatt egy hónappal korábban borultak virágba a gyümölcsfák, így az idén rekordkorán lehet majd meggyet és cseresznyét szüretelni - közölte a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) gyümölcstermesztési kutatóintézete kedden.
A szerdán megnyílt észak-olaszországi három napos szakmai bemutatón a magyar termelők egyebek között meggylekvárral, meggylével és meggypálinkával mutatkoztak be.
Az Állami Gyümölcstermesztési Kutatóintézet munkatársai országos szinten a tavalyinál 5-10 ezer tonnával kevesebb meggyre számítanak az idén.