parlagfű

Zárolt, tiltott, bírságolt a Nébih, miután megunta, hogy neten és boltokban is árulták a sejtmérgező alapanyagú készítményeket.
Egész évben meg kell akadályozni parlagfű virágbimbójának kialakulását
Idén 3884 parlagfű foltot derítettek fel, amelynek a nagysága 6548 hektár, és 150 millió forintnyi bírságot szabtak ki
A valódi talajon- és levélen keresztüli hatású repce őszi gyomirtó
A kezelést követően néhány napon belül már látványosak a tünetek.
Hazánk időjárása – főként a csapadék eloszlását figyelembe véve – egyre kiszámíthatatlanabb, ezért a tavaszi vetésű növényeink kelése és gyomosodása is gyakran heterogén.
Az ürömlevelű parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) megjelenése óta az európai kontinensen és hazánkban is a szántóföldi növénytermesztés gyomirtásának...
Idén Fejér megyében kezdődött a parlagfüves területek helikopteres ellenőrzése.
A parlagfű elleni állami szerepvállalás fő iránya a prevenció, a megelőzést elősegítő kommunikáció, az érintett társadalmi szervezetekkel, civilekkel való együttműködés.
A felderítés hatékonysága és a szigorúbb jogszabályi környezet segíti a parlagfűmentes területek növelését, illetve a fertőzött területek csökkentését - mondta a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője csütörtökön a tököli repülőtéren tartott sajtótájékoztatón.
A bírságon felül a kényszerkaszáltatás árát is meg kell fizetniük azoknak, akik nem vágják le a parlagfüvet a birtokukon - közölte a Földművelésügyi Minisztérium pénteken az MTI érdeklődésére.
Országszerte elkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek helikopteres felderítése - jelentették be a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közös szerdai sajtótájékoztatóján, a Székesfehérvár mellett található börgöndpusztai repülőtéren.
Keddtől bírságot szab ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a parlagfűvel szennyezett földterületek tulajdonosaira, használóira.
Kedvezett az időjárás az idén a parlagfű gyors fejlődésének, a gyomnövény korai megjelenése miatt a virágzásra és a pollenszóródásra is korábban lehet számítani, ezért mielőbb meg kell kezdeni a gyommentesítést.
A parlagfű elleni védekezés számos lehetősége áll a gazdák rendelkezésére a vetés után.
Hazánk klímája megfelelő ahhoz, hogy eredményesen tudjunk kukoricát termeszteni. De ahogy az időjárás kedvez a kukorica fejlődéséhez, éppúgy kedvez a kukorica...
Talajfertőtlenítés: A neonikotinoidok használatának korlátozása a napraforgót is érinti.
Bár első látásra reménytelennek tűnt, ám az elmúlt évek adatai alapján eredményes a parlagfű elleni védekezés Magyarországon - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter csütörtökön Túrkevén, egy parlagfű-mentesítési szakmai napon.
A szárzúzó-mulcsozó gépek konstrukciós kialakításai igen széles körű felhasználást tesznek lehetővé. Alkalmazási területük mezőgazdasági (szántóföldi/kertészeti),...
Eddig hatvan eljárást indult parlagfüves területek miatt Tolna megyében.