sertéshús

Mindenkinek közös érdeke, hogy Magyarországon fenntartsuk a sertéságazat egyensúlyát.
Az afrikai sertéspestis miatt jelentősen visszaesett a Japánba irányuló hús és húskészítmény export
A szingapúri Agro-Élelmiszer és Állategészségügyi Hatósággal (AVA) kötött megállapodásnak köszönhetően ismét szállíthatnak a magyar vállalatok sertéshúst
Az UBM fejlesztéseinek alapja az innovatív gondolkodás, a munkatársak megújuló szakmai műveltsége.
A kínai közönség prémium borokat, minőségi ásványvizeket, kacsa- és libapehely termékeket és édességeket kóstolhat meg.
A nagy sikerű baromfi (Mórahalom, május 9.), szarvasmarha (Gárdony, május 23.) szakmai napok után, október 11-én Gárdonyban, a Nautis Hotelben rendezte meg az UBM a Sertés Szakmai Napot.
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcal külterületén kilőtt vaddisznóból mutatta ki az afrikai sertéspestisvírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal laboratóriuma.
Az elmúlt két hónapban több európai országban is rosszabbodott az afrikai sertéspestis (ASP) járványhelyzet.
Újabb élelmiszerek – például a hal és egyes sertéshústermékek – lettek olcsóbbak január 1-jétől.
Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Németh Antallal, a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnökével és Menczel Lászlónéval, a szervezet titkárával folytatott szakmai egyeztetést.
A friss sertéshúsok beszerzési, illetve önköltségi ár alatti értékesítését vizsgálta egy nagykereskedelmi lánc öt üzletében...
A húsvéti áruházi kóstoltatást követően is folytatódik a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegyes termékek népszerűsítése...
Akkor van esély további alapvető élelmiszereknél áfacsökkentésre, ha a sertés tőkehús áfájának januári mérséklése megjelenik a fogyasztói árakban is.
A magyar reformok működnek, a magyar gazdaság teljesítőképessége lehetővé teszi, hogy csökkenjenek az adók, 2016. január elsejétől a sertés tőkehús áfája 5 százalékra mérséklődött.
A forgalmi adatok, a vásárlói érdeklődés már visszaigazolta, hogy helyes döntés volt a sertés tőkehús áfájának csökkentése 27-ről 5 százalékra - jelentette be a földművelésügyi miniszter egy vecsési Coop-áruházban tartott sajtótájékoztatón.
Külpiaci adok-kapok
Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) minősítést szerzett az Agrár Kft.
Támogatás a húsfeldolgozók technológiai fejlesztéséhez
Hús terméktanács: Bulgária lehet az új piaca a magyar sertéshúsnak
Már 60 vállalkozás auditálása zárult eredményesen, így egyre több helyen kapható a védjeggyel jelölt kiváló minőségű magyar sertéshús (KMS) - tájékoztatta Menczel...