tápanyag-utánpótlás

Ahhoz, hogy megfelelő döntéseket hozhassunk termőföldjeink tápanyag-utánpótlásáról, megfelelő talajmintákkal és megbízható vizsgálati adatokkal kell rendelkeznünk, ráadásul folyamatosan.
Az innováció eszközeivel készíti fel az ÖMKi a burgonyatermesztést a klímaváltozás hatásaira.
Bemutatósorozatot rendezett Tiszavasváriban, Hantoson és Nován a SAATEN-UNION és a RAPOOL.
A ProNutiva ötvözi a biológiai megoldásokat a hagyományos növényvédelemmel.
Tápanyag-utánpótlás a talajnak vegyszerek, toxikus anyagok nélkül.
Tápanyagpótlás és sorközművelés egy menetben – ezért ajánlják a gazdák.
A fokozott környezetvédelmi, élelmiszer-minőségi és élelmiszer-biztonsági feltételeknek való megfelelés miatt hazánk mezőgazdaságában is egyre nagyobb szerepet kapnak a fenntartható, környezetkímélő megoldások.
A rendelkezésre álló gyepterület további 230 ezer számosállatnak adhat elegendő takarmányt.
Az ősszel kijuttatott alaptrágyázást tavasszal a növények életciklusának megfelelő tápanyag-utánpótlással kell kiegészíteni a tervezett terméshozamok elérése érdekében.
A tapasztalt kertészek, gyümölcstermelők és szőlészek jól tudják, hogy a talaj tavaszi tápanyag-utánpótlása elengedhetetlen.
A precíziós gazdálkodás az inputanyagok gazdaságos alkalmazását biztosítja a környezetszennyezés kockázatának minimalizálása és a megfelelő jövedelmezőséget biztosító termésszint elérése mellett
A Nufarmer magazin tavaszi különszámának főszereplője a repce, köszönhetően annak, hogy az egyik legnagyobb árbevételű kultúra, stabil piaccal.
Bemutatjuk a két napos precíziós gazdálkodási és agrárinformatikai konferencia részletes programját. Egy magyarországi agrárkonferencia programja sem volt még soha ennyire gazdag.
A növénykondicionáló-készítmények többségét humuszanyagokat tartalmazó termékek adják, amelyeket három csoportba sorolhatunk...
Magyarország egykor a dús füvű legelők országa volt – ma azonban sajnos azt kell látnunk, hogy nem jól használjuk kaszálóinkat, legelőinket
A kezdeti időszakban (BBCH 00-25) homogén csírázásra és jó áttelelésre van szükség, a zászlóslevél kiterülésétől (BBCH 37-59) pedig fontos, hogy a...
A helyes időzítésen és a jól megválasztott kéntartalmú tápanyag kijuttatásán múlhat a termés minősége és a betakarított termésátlag.
A talajjavítás alapvetően a talajra koncentrál, és annak javításával a gazdálkodás általános sikerességének javítását és azt követően a jó...
Vetőmagcsávázás és őszi gyomirtás, a repce őszi növényvédelme, állományszárítás, tarlóápolás, valamint kijuttatástechnológiai tanácsok.