tenyésztés

Esély a hazai húsgalambágazat újjászervezésére.
Fajtatiszta sertéseket vásárolna? Az állattenyésztési napokon kiváló minőségű tenyészállatokat kínál a szakmai egyesület.
Kanadában 2016. január 1.-én új szabályozás lépett életbe
Bemutatjuk a két napos precíziós gazdálkodási és agrárinformatikai konferencia részletes programját. Egy magyarországi agrárkonferencia programja sem volt még soha ennyire gazdag.
A gazdasági haszon mellett jelentős ökológiai előnyökkel is járna a magyarországi haltenyésztés fejlesztése.
Csak a munkaerőhiány áll a nemesapáti kecsketenyészet kibontakozásának útjában
A tejágazatban is a legfontosabb cél a versenyképesség növelése, ezért a tárca több intézkedéssel is segíti a tejelő tehéntartással foglalkozókat, mondta Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztériumban megrendezett tejágazati fórumon.
A talajok szervesanyag-tartalma alapvetően talajtípusonként változó, mennyisége, minősége, különösen a pótlás kérdése sok esetben nehezen...
Szakma és szórakozás egy helyen * Szemléletváltás az állathigiéniában
„Nem túl őszinte szerelem, de gyümölcse mindenkit levesz a lábáról”
Sorsdöntő fordulat előtt áll a magyarországi állattenyésztés, mivel a következő hetekben dőlnek el a magyar állattenyésztési támogatási jogcímek és feltételek a 2015-2020 közötti időszakra.
Ugyanis azok légtere kicsi, egymáshoz közel helyezkednek el, ezért szellőzésük nem kielégítő.
A tenyésztőegyesület tartástechnológiai leírását Bodó Imre szerkesztette, aki a magyar szürke szarvasmarhát a 1960-as évek mélypontja óta máig tartó töretlen fejlődésében szakmailag végigkísérte, és a fajta megmentéséért végzett munka nagy részét magára vállalta.
Palotás Sándor tulajdonos-ügyvezető köszöntője után elsőként Veres Zoltán a Génbank-Semex Magyarország Kft. ügyvezetője tartott előadást a minőségi szaporítóanyag termelésről, melyet Mezőhegyesen végeznek.
Egy évtizede, 2004-ben fogalmazódott meg a szerző egyetemi tanulmányainak keretében az a kutatási program, mely címe: “Legelőre alapozott szarvasmarhatartás őshonos és robusztus szarvasmarhafajták génjeiben rejlő adottságok kihasználásával.