termelők

Pozitív hír lehet a hazai kukorica- és búzatermelőknek, hogy a régiós országok is fontolóra vették az első generációs bioetanol-bekeverési arányának növelését.
Az EU agráriuma számára kritikus megállapodás született
A Huminisz-technológia 13,9% többletet eredményezett kukorica, napraforgó és szója esetében 8 év átlagában.
Arassa le ön is a hasznot a Bayerrel!
Kampánnyal hívják fel a figyelmet az ellenőrzött és jó minőségű hazai sertéstermékekre
Az öntözési központ egyik feladata lesz, hogy fokozatosan átvegye és fejlessze a ma nagyrészt elhanyagolt vagy elhagyott vízi létesítményeket ott, ahol az öntözésre termelői igény van.
A kereskedelmi háborúk idején felértékelődik a stabil piacok fontossága.
Az általános helyzetfelmérésen túl az ágazat versenyképesebbé tételével kapcsolatos gondolatokról is szó esett.
A NAK sertéságazati munkacsoportja az ausztriai Linzben járt tanulmányúton, ahol kiderült, hogy az osztrák termelés minden szempontból követendő például szolgálhat a magyar gazdálkodók számára is.
Gyors – precíz – egyszerű: a legújabb vontatott permetező!
Kutatásról, termelői fegyelemről és persze sikerekről beszélgettünk Blum Zoltánnal
A gyár hosszú, több mint 105 éves története során folyamatosan kapacitását és termékpalettáját tekintve egyaránt bővült. Az osztrák Agrana és az...
A tavaszi vetések jól sikerültek, száraz volt a talaj, és megint lehetett olyan helyeket látni, ahol elhúzódott a kukorica kelése. Az tudjuk, mert...
Zöldítés és zöldtrágyázás, tapasztalatokkal és jogszabályokkal fűszerezve
A rövid ellátási láncban rejlő lehetőségekről, a helyi termékek kitörési lehetőségeiről és a termelői együttműködésben rejlő előnyökről is szó esett a NAK szeptemberi kaposvári tanácskozásán.
Idei évben a hazai szilvatermés átlagosnak mondható, mintegy 60-65 ezer tonna gyümölcsöt takaríthatnak be a gazdálkodók.
A Gépközvetítő Kft. küldetése, hogy a magyar mezőgazdasági termelők az európai uniós tagságunk előnyeit kihasználva, az igényeiknek a leginkább megfelelő John Deere traktorokat és egyéb eszközöket jelentős árelőnnyel vásárolhassák meg, ráadásul akár áfa-mentesen.
A kukorica az elmúlt években nagyon jól szerepelt, több évben is rekord mennyiségű termés született
Mennyiséget tekintve jó szilvatermés várható idén, ami azt jelenti, hogy a Magyarországon átlagnak számító 60-65 ezer tonna szilva valószínűleg kényelmesen meglesz az idén, nyilatkozta Hunyadi István, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeb) szakmai igazgatója.
A Magyarországon legnagyobb mennyiségben termelt és fogyasztott, mégis máig alulértékelt fehér szőlőfajtára hívja fel a figyelmet a Nagy Olaszrizling Kóstoló, amelyet hetven kárpát-medencei pincészet részvételével rendeznek meg szombaton Budapesten, az Olaszrizling Október eseménysorozat keretében.