tojás

Indul a rEGGelem ismeretterjesztő általános iskolai program
A hazai tojásfogyasztás és -termelés az utóbbi években növekedésnek indult.
Nőtt az éves egy főre jutó magyar tojásfogyasztás: a 2013-as 214 darab 2017-re 234-re emelkedett, mondta az agrártárca parlamenti államtitkára a 17. Tojás Világnapja alkalmából tartott budaörsi rendezvényen.
A Tojásszövetség és a TÉT Platform a gyerekek hiányos, helytelen reggelizési szokásaira javasol megoldást, ami egyúttal a tojásfogyasztás emelkedését is jelentené.
A fogyasztóknak kell eldönteniük, milyen típusú étkezési tojásokat kívánnak vásárolni a kereskedelemben.
Megjelent az Európai Bizottság 2018/991/EU végrehajtási rendelete a tyúktojásfehérje-lizozim-hidrolizátum 2015/2283/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet szerinti új élelmiszerként történő forgalomba hozatalának engedélyezéséről.
Ezekben a percekben kezdődik a Baromfi-terméktanács és a Baromfi- és Tojástermelők Szövetsége közös, világnapi rendezvénye.
Tavaly óta majdnem 75%-kal(!) nőtt az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk ára...
A Koronás Tojás védjegyet használó tojástermelő vállalkozások is önkéntes vizsgálatokat kezdeményeznek
A Tojásszövetség tájékoztatja a fogyasztókat, hogy a magyarországi étkezésitojás-termelés továbbra is biztonságos.
Mi történt a nagyvilágban?
Szigorúan ellenőrzött termelésből származnak a magyarországi étkezési tojások, ezért azokat nyugodtan fogyaszthatják a hazai vásárlók
A sertéshús általános forgalmi adójának mérsékléséhez fűzött kormányzati várakozások teljesültek, a fogyasztói árakban ugyanis megjelent az alacsonyabb adókulcs hatása, ezért is döntött a kormány a baromfihús és a tojás áfájának 5 százalékra csökkentéséről.
A FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmai Szervezet Küldött közgyűlése örömmel fogadta a kormány bejelentését, miszerint 2017-től tovább folytatódik az élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentése.
A baromfihús, a tej, a tojás és az éttermi vendéglátás áfájának jövő évtől tervezett csökkentése következtében egy családnál évi 35-40 ezer forinttal marad több pénz - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.
Több mint 4800 ellenőrzés, 200 tonna forgalomból kivont termék és 45 millió forint bírság a 2016-os tavaszi szezonális ellenőrzés végeredménye.
A novemberi nyolc százalékos áresés után az elmúlt hetekben tovább csökkent a tojás termelői ára, jelenleg alig haladja meg a darabonként 20 forintot.
Egy nehéz időszakban él a tojáságazat
A tojás felvásárlói és fogyasztói átlagára, forint/darab MTI, 2014. október...
Több mint 380 ezer lejárt minőségmegőrzési idejű, légylárváktól hemzsegő tojást foglalt le és semmisíttetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)...